Komisijos komentarai VIII etapo projektui

2011 11 05 15:34

VGTU:

UART valdomas ekranas – 9. Gražus projektas, gražiai pristatytas, bet labai panašus į komercinį, t. y. kažkieno užsakymas, ar šiaip ruošiamas masinei gamybai. Gal reikėtų dalyvių prašyti viešai pateikti schemas ir programas? Tada nereikėtų mokėti stipendijų už pelnui gauti skirtus kūrinius. Na, bet kai tik tiek turim dalyvių (ir vis tie patys), tai man jau ima panašėti į studentišką stipendiją…

Dviejų variklių valdiklis – 7. Varikliai sukasi, o kas viduj – nieko nepasakyta. Akcentuoti tik skirtingi „valdymo metodai“, apsaugos tik paminėtos, apie greičio ar momento stabilizavimą – nieko…

KTU:

Donatas: puikus darbas, žalia plokštė, išbaigtas meniu – 10 balų.

Mykolas: geras darbas, daug funkcijų – 8 balai.

„YE International“:

Žiūrint į šiuos darbus kyla viena mintis – pagal gamybos sudėtingumą jie labai panašūs. Apie projektų idėjas neturiu nuomonės, nes autoriai nepateikė galutinio savo darbų pritaikymo modelio. Iš darbų pristatymo galiu daryti tik tokias „išvadas“:

  1. Donato „UART sąsaja valdomas ekranas“ – matau tik „gamyklinę“ PCB, ir nelabai aišku – ką autorius gamino (kūrė) savo rankomis ir protu?
  2. Mykolo „Dviejų variklių valdiklis“ – prie PCB ir montažo dirbta panašu ne vieną valandą (ir tikrai geras rezultatas), pritrūko gal tik paaiškinimų – kur toks valdiklis gali būti pritaikomas, kokio galingumo (nepaminėta srovė)?

Vertinimas: „UART sąsaja valdomas ekranas“ – 5 balai. „Dviejų variklių valdiklis“ – 8 balai.

„Elseta“:

Vertinu abu darbus 8. Ne dešimt, nes pas abu autorius sunku suprasti jų indėlį į darbą. Norėtųsi daugiau techninių detalių.

Sunku suprasti, ar Mykolas tiesiog panaudojo standartinį variklių valdiklį, ar tai atlikta su mikroprocesoriumi ir jo paties programa. Dėl displėjaus atrodo taip, kad būtų nupirktas standartinis gaminys ir parašyta programa. Gali būti jog klystu, norėtųsi daugiau informacijos iš autorių.

„Ekspla“:

„Uart“ valdomas ekranas: sudėtingumas –7, idėja – 9, užbaigtumas – 9. Variklių valdiklis: sudėtingumas – 8, idėja – 6, užbaigtumas – 9.

Nors variklių valdiklio gamybai prireikė daugiau trasavimo ir litavimo, idėja čia paprastesnė ir klasikinė.

Tuo tarpu mažas grafinis ekranas radijo konstruktorių mėgėjų rankose nesenas dalykas ir, manau, turintis neišvengiamą ateitį. Tokiu būdu „Uart“ ekraną vertiname ir kaip atliktą darbą, ir kaip susipažinimą su šiuolaikinės elektronikos realijomis.

Į viršų | Skyrius:   Konkurso naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

2 komentarų to “Komisijos komentarai VIII etapo projektui”

  1. lankytojas rašo:

    Komisijos komentarai vis kritiškesni :)

Jūsų komentaras