Komisijos komentarai IV etapo projektams

2011 06 02 09:40

Bendri komentarai / pastabos:

Bendrai tariant apie konkurso dalyvius, tai mane labai žavi jų įžvalgos ir netradiciniai sprendimai. Gal ne visuomet jie racionalūs, tačiau visuomet originalūs. Manau, tai – kelias į inovacijas, naujus ir kitokius produktus, kurie gali tapti ateities žvaigždėmis.

Taip pat noriu paraginti dalyvauti ir tuos, kurie daro kur kas paprastesnius įrenginius. Juk gali būti, jog atradote, tai kas senai užmiršta ir dabar vėl mus nustebinsite.
O gal tiesiog, kaip visuomet būna, jog genialumas paprastume?

Ir norėčiau priminti vieną sparnuotą frazę – „Pasauliui neįdomu ką tu žinai, pasauliui įdomu ką tu darai“.

Raimundas Slavinskas, UAB „Elseta“

1. Programinis radijo imtuvas „ZetaSDR“

„Ekspla“: Gintaro prog. radijo imtuvo pati idėja gera ir įdomi, tačiau iš vaizdo klipo neaišku, kiek įdėta autoriaus nuosavo darbo į šį projektą. Surinkti matytą schemutę bei atrasti internete programą dekodavimui – keleto vakarų darbas. Visiškai nieko nepasakyta apie imtuvo veikimo principą. Tokiu būdu idėjos pasirinkimą vertinčiau – 9, įdėtą darbą – 5, užbaigtumą –7 (be korpuso), o pati pristatymą – 6-iems balams. BENDRAS BALAS: ~ 7.

„Elseta“: Ačiū, Gintarai, už malonius prisiminimus apie radijo mėgėjų dažnių triukšmą. Man pritrūko informacijos įvertinti Jūsų asmeninį indėlį. Kaip ir pats minėjote, tai vienas paprasčiausių imtuvų, kuris, tikiuosi, sudomins šio tinklapio lankytojus. Ačiū už atvirumą.

KTU: Na, nieko naujo. Radijo mėgėjams tai senai ne naujiena. Mikseris padarytas maksimaliai paprastas – tai privalumas. Dėl gabaritų – nežinau, man mieliau būtų mažesni. Bet SDR sklaidos visuomenine prasme – visai neblogai. Puikus rinkinukas pradedantiesiems – tikrai nebaisu pradėti, ir viskas veiks iš karto. Kol kas vertinu tik – 8 (gerai). Lauksime DDS versijos.

VGTU: Nesu radijo mėgėjas, todėl sunkiai įžvelgiu kažką ypatingo. Projektas sulaukęs tarptautinio pripažinimo, bet jau „su barzda“, tobulinamas kitų. Kodėl ne autoriaus? Be to, nieko nepasakyta apie pagrindinį imtuvo elementą – programą.

2. Elektroninis kompresoriaus valdymas

„YE Int.“: Geras darbas, puikus pristatymas.

„Ekspla“: Dovydas įkvėpimo „anapus“ neieško. Idėja, kaip visada, labai buitinė, nesudėtinga, tačiau įgyvendinta 100 % savo rankomis ir iki galo. Pristatyta taip pat nepriekaištingai. Taigi, idėja – 6, įdėtas darbas – 9, užbaigtumas – 10, pristatymas – 10. BENDRAS BALAS: ~ 9.

„Elseta“: Žaviuosi Dovydo išradingumu panaudoti šaldytuvo kompresorių dažymo darbams. Manau, tai išties prieinamas daugeliui darbas. Darbas išbaigtas ir atrodo puikiai. Būtų labai naudinga jei nuspręstum pasidalinti šio gaminio detalėmis arba pasiūlytum įsigyti komponentus savo tinklapyje. Išties, manau, pasidalinimas idėjomis ar pasiektais rezultatais gali pritraukti kitus, kurie dar patobulintų šį puikų kompresorių.Laukiu kitų originaliai įgyvendintų tavo idėjų.

KTU: Puiku, šaunuolis Dovydai, daiktas atrodo išbaigtas, valdymas paprastas, viskas daryta paties, net apmastytas skydelio dizainas.

VGTU: Ne stebuklas, bet pavykęs bandymas pritaikyti antrines žaliavas (šaldytuvo kompresorių) tolimesniam naudojimui yra skatintinas. Galėtų autorius aprašyti ir plačiau, pateikdamas pakartojimui (bei patobulinimams) pakankamą informacijos kiekį – manau, tikrai susilauktų kitų modeliuotojų (ir ne tik) susidomėjimo.

3. Naujas trasinių automodelių valdiklis

„YE Int.“: Pristatymo medžiagoje norisi pamatyti ir gaminio vidų , užtektų bent vienos nuotraukos.

„Ekspla“: Mykolo valdiklio idėja vertinčiau 8-iais, įdėtas darbas – 6-iais (kadangi tai tik patobulinimas), užbaigtumą –10, pristatymą – 7. BENDRAS BALAS: ~ 8.

„Elseta“: Džiaugiuosi, Mykolai, kad tobulini šį valdiklį ir, manau, jog jau pristatęs turi dar daugiau minčių, kaip jį patobulinti.Tai nenutrūkstantis procesas, kuris sąlygoja pažangą ir asmeninį augimą. Man patinka šis darbas, manau visi nustatymai išties veikia. Ačiū už puikų patobulinimą.

KTU: Šaunuolis Mykolai, pristatymas konkretus, įvardinti esminiai privalumai, trumpa ir aiški demonstracija, švariai atliktas darbas, puiki kalba.

VGTU: Patobulintas valdiklio variantas – gerai, bet be saugiklio gali būti bėdos: o jei „Atmega“ „užkibs“? Be to, visas filmukas „nesufokusuotas“…

Į viršų | Skyrius:   Konkurso naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

4 komentarų to “Komisijos komentarai IV etapo projektams”

  1. Mykolas rašo:

    Atmega negali “uzkibti” paprasciausiai todel, kad panaudotas watchdog taimeris, kuris restartuoja visa mikrokontroleri jei tik programa nustoja veikti. Ir su saugiklio veikimu buvo kita beda, suveikinejo nuo sroves impulsu, paprastas 30A saugiklis leidzia labai trumpai teketi ir 40 ir 50A o elektroninis juos uzfiksuoja.
    Video nesufokusavimas tai mano kalte, filmuota su telefonu, nes HD kamera pasikolint nebuvo galimybes.

  2. Valdas rašo:

    Nereikia skolintis HD kamerų. Užtenka ir telefonu nufilmuoti. Juk ne gražiausiai nufilmuotą darbą renkam. Svarbiausia kurti ir dalyvauti. Pritariu Raimundui Slavinskui iš UAB “Elseta”. Puikūs žodžiai.

  3. Gintaras rašo:

    Dekui uz komentarus. Taip projektas nera naujas, kaip kazkas sake “su barzda”, bet daug zmoniu ji atranda ir dabar.

    Labai liudna skaityt komentarus apie tai, kad paemiau ir sulitavau ir pateikiau… Ar tikrai eiciau i toki konkursa su tokiu dirbinuku? Gal atsinesciau tada bent pilna radijo stoti, ar dar kokia nesulyginamai sudetingesne konstrukcija. Taip tai nera pasaulio reiksmes isradimas, principa isradau ne as, bet ir kaip pajungti mikrokontroleri juk niekas cia neisrado…

    Apie programa net nemaniau kalbet, nes tai paimtas gatavas produktas, prie kurio pirstu net neprikisau.

    Kas del KTU - tai nemaciau ne vienos ju originalios schemos megejisko radijo rysio srityje jau kokius 20 metu, o tiek elektronikos specialistu, tiek radijo megeju tarp ju apsciai…

    Zodziu, turejau nuojauta, kad mano projektukas liks nesuprastas, taip ir ivyko :)

    Sveikinimai kitiems dalyviams.

Jūsų komentaras