Kviečiame rinkti geriausią elektronikos mėgėjų sukurtą prietaisą

2011 01 17 15:35

(oficialus pranešimas spaudai)

Interneto lankytojai, per ateinančias dvi savaites įvertinę metus trukusio konkurso darbus, išrinks geriausius Lietuvos elektronikos mėgėjų prietaisus. Sprendimą priėmus ir mokslo bei verslo atstovams, Energetikos ir technikos muziejuje bus apdovanoti kūrėjai, kurių išradimai, patobulinimai ar plėtotės elektronikos srityje bus pripažinti geriausiais.

Tarp konkurso darbų – elektra varomas dviratis, motoroleris ir motociklas, šešiakojis robotas, žaibus laidantis transformatorius, elektroninis temperatūros reguliavimo įrenginys ir „naminis žemės drebėjimas“, atstojantis durų skambutį. Pabeldus į duris vietoje skambučio melodijos pajuntamas „žemės drebėjimas“, perspėjantis apie atėjusį svečią.

Konkurso darbai buvo atrinkti iš visus metus mėgėjų konstruotų prietaisų, kuriuos kas mėnesį aptarinėjo ir vertino tiek interneto lankytojai, tiek mokslininkai ir verslininkai.
„Daug metų dirbdami elektronikos srityje mes žinome, kokie lietuviai yra gabūs, kūrybingi ir išprusę elektronikos mėgėjai. Šiuo konkursu siekėme atrasti šios srities talentus bei paskatinti juos laisviau reikšti savo kūrybiškumą“, – sakė konkurso organizatoriaus elektronikos ir automatikos komponentų katalogo RSLietuva.com projektų vadovas Andrej Larionenko.

Keturi laimėtojai, kuriuos išrinks komisija, atsižvelgdama į internetinio balsavimo rezultatus, vasario pradžioje bus paskelbti Energetikos ir technikos muziejuje vyksiančioje metų geriausių projektų apdovanojimo ceremonijoje. Vienas iš prizų – leidimas naudotis visiškai naujai įrengta konkurso partnerio Kauno technologijos universiteto laboratorija. Specialus prizas laukia ir daugiausiai publikos simpatijų sulaukusio elektronikos kūrėjo.

Visi pretendentai ir jų darbai pateikti http://rsstipendija.elektronika.lt/. Atiduoti savo balsą galima iki sausio pabaigos: http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=63959.

Į viršų | Skyrius:   Konkurso naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras