Komisijos komentarai IX etapo projektams

2010 12 03 08:08

Devintame etape vėl vyko aštri kova ir virė daug diskusijų forume – dar kartą susirungė 4 dayvai. Komisijos nariai, – nors ir labai užimti žmonės bei tikriausiai neturintys, kada labai įsigilinti į detales, – taip pat stebėjo. Turime jų komentarus šio etapo dalyvių projektams:

1. 0–62 V, 0,02–8 A stabilizuotas maitinimo šaltinis

„YE International“, Nauris Bičiūnas (7 balai): Užbaigtas darbas. Tai nėra „aukštos klasės“ maitinimo šaltinis , bet jei tokių (realių) parametrų užtenka autoriaus poreikiams - tai kodėl „ne“? Pristatyme mažai informacijos apie schemas, na ir norėjosi pamatyti „vaizdelį iš vidaus“.

„Ekspla“, Alvydas Sasnauskas (6 balai).

KTU, dr. Linas Svilainis (8 balai): Geras darbas, nors ir paprastas įrenginys, puikiai subalansuoti parametrai, ergonomiškai atlikta.

VGTU, dr. Dainius Udris (6 balai): Dalykas reikalingas, bet visai neaišku, kas padaryta autoriaus. Be to:
1. Nekorektiškas pristatymas: šaltinis tikrai negali išduoti 8 A srovės prie 62 V įtampos.
2. Bandyta neparodyti, bet indikacija netiksli, t. y., 4,32 A + 4,04 A = 8,04 A?

2. LED valdiklis

„YE International“, Nauris Bičiūnas (9 balai).

„Ekspla“, Alvydas Sasnauskas (5 balai): Neapgalvota ir nepateikta, kur galima praktiškai panaudoti projektą.

KTU, dr. Linas Svilainis (10 balų): Puiki idėja - nuotolinis valdymas, kietakūnis apšvietimas, kova su globaliniu atšilimu, naujos technologijos. Šaunu.

VGTU, dr. Dainius Udris (8 balai): Gražu, ir, sprendžiant iš „blogo“, – sava kūryba (galėtų būti nurodyti šaltiniai, kuriais remtasi, rašant programą keitikliui valdyti). Gaila, kad asmeninis indėlis neatskleistas pristatyme.

3. Elektroninis temperatūros reguliavimo įrenginys

„YE International“, Nauris Bičiūnas (10 balų): Išbaigtas, pilnai veikiantis įrenginys. Pristatyta išsami techninė informacija. P.S. gal kiek „užkliuvo“ grubokai „išdrožta“ priekinė dalis (ekrano ir valdymo mygtukų kiaurymės), bet esmės tai nekeičia.

„Ekspla“, Alvydas Sasnauskas (8 balai): Pateiktas nors ir nesudėtingas įrenginys, tačiau ir pabaigtas, ir sėkmingai pritaikytas.

KTU, dr. Linas Svilainis (7 balai): Vidutiniškas darbas, neaišku ar naudojamas koks nors įmantresnis reguliavimo algoritmas, ne itin švarus montažas, atlikimas.

VGTU, dr. Dainius Udris (9 balai): Gražu ir naudinga, be to, savas indėlis puikiai nušviestas. Beje, apie žinomus plagiato atvejus dėstytojai labai laukia žinių, nes ne viską galima spėti peržiūrėti, o studentai pasirašo sąžiningumo deklaraciją, kad „panaudotų šaltinių be nuorodų nėra“ ir „niekam už darbą nemokėjau“ :)

4. Universali trifazio variklio pavara

„YE International“, Nauris Bičiūnas (9 balai): Projekto teorija neblogai išdiskutuota Elektronika.lt forume. Gal kiek kyla abejonė dėl 30 kW „suvaldymo“. Bus įdomu pamatyti išbaigtą variantą.

„Ekspla“, Alvydas Sasnauskas (7 balai): Pateiktą projektą negalima įvardinti užbaigtu iki galo, nors labai įdomus.

KTU, dr. Linas Svilainis (9 balai): Labai geras darbas, aktuali tema – elektrinis transportas.

VGTU, dr. Dainius Udris (9 balai): Labai reikalingas ir įdomus darbas, gaila, kad nebaigtas (dar porą disertacijų būtų galima parašyti). Be to, pripainiota, aiškinant variklių tipus, nes BLDC – tai nuolatinės srovės elektroniškai komutuojamas variklis. Sakiau Šarūnui, kad reikia stot į magistrantūrą…

Į viršų | Skyrius:   Konkurso naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

2 komentarų to “Komisijos komentarai IX etapo projektams”

  1. D.N. rašo:

    Nepatiko man 2.2 komentaras, nepatiko… Panaudojimas nurodytas pirmoje blogo pastraipoje.

Jūsų komentaras