Komisijos komentarai VIII etapo projektams

2010 11 03 12:02

Aštuntas etapas buvo rekordinis – susirungė net 4 dayvai. Kaip matėsi diskusijose, prie projektų forume, užvirė tikra kova :) – turbūt ne veltui, juk dar du etapai, ir rinksime metų nugalėtoją. Šias varžytuves stebėjo ir komisijos nariai, bei, kaip ir foumiečiai, turėjo savo favoritus, savo nuomones (ir ne visada sutampančias) bei agumentus, kodėl skyrė vienokį ar kitokį balą pateiktiems projektams:

1. Skaitmeninis trasinio automobilio variklio valdymas

„YE International“, Nauris Bičiūnas (7 balai).

„Ekspla“, Alvydas Sasnauskas (5 balai): Labai blogai pateikta medžiaga.

KTU, dr. Linas Svilainis (8 balai): Geras darbas, neblogas pristatymas: gerai būtų aiškiau pristatyti darbą – neišryškinta, kad greičio mygtuko padėčiai naudojamas holo daviklis, kaip veikia valdymas, ar yra pranašumai gabarituose.

VGTU, dr. Dainius Udris (6 balai): Nepastebėjau nieko originalaus, tik eilinį nuolatinės srovės variklio reguliatorių.

2. Roboto ranka

„YE International“, Nauris Bičiūnas (7 balai): Patiko mechaninės dalies paprastumas.

„Ekspla“, Alvydas Sasnauskas (6 balai).

KTU, dr. Linas Svilainis (10 balų): Įspūdingai atrodo, nes surinkta iš itin paprastų medžiagų.

VGTU, dr. Dainius Udris (7 balai): Konstrukcija gera, paprasta, bet ne nauja – visų žaislinių robotų pirštai veikia panašiu principu, tik kartais valdomi siūlu. Neturint aiškaus valdymo būdo, stiklinei suimti pakanka ir vieno, o pagroti vargonėliais ši ranka tikrai nesugebės.

3. Skaitmenizuotų audio signalų keitiklis į analoginius signalus

„YE International“, Nauris Bičiūnas (10 balų): Puikus darbas, išsamus pristatymas.

„Ekspla“, Alvydas Sasnauskas (7 balai).

KTU, dr. Linas Svilainis (8 balai): Geras darbas, bet silpnokai pristatytas. Nepilnai aišku, kodėl prisireikė tokio įrenginio.

VGTU, dr. Dainius Udris (8 balai): Neblogas keitiklis kompiuterinio garso mėgėjams su sava (tikiuosi) valdiklio schema ir programa. Tikras „audiofilas“ būtų naudojęs kitokius operacinius stiprintuvus ar gal net lempą :)

4. Naminis žemės drebėjimas

„YE International“, Nauris Bičiūnas (9 balai): Irgi geras darbas. Šiame projekte labai svarbi pagrindinė idėja, gal todėl vienas balas „nuplaukė“ Julijonui Urbonui.

„Ekspla“, Alvydas Sasnauskas (8 balai): Šio kandidato siūlymas yra vertingiausias marketingo prasme.

KTU, dr. Linas Svilainis (10 balų): Puiku, nematyta idėja o dar bevielis, paties pasigaminta radijo dalis, apdorojimas. Įdomu.

VGTU, dr. Dainius Udris (9 balai): Įdomus projektas, tik norėčiau vertinti abu autorius. Tačiau vertinant ir vien techninę pusę – logiškai pagrįstas sprendimas, puikiai atliktas, tačiau mažai informacijos apie imtuvo dalį.

Į viršų | Skyrius:   Konkurso naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

4 komentarų to “Komisijos komentarai VIII etapo projektams”

  1. Šarūnas rašo:

    Jei gerai supratau taisykles, tai vertinamas yra pats projektas, o ne atskirų žmonių indėlis. Bet gerai kas gerai baigiasi. :)
    Dėl imtuvo dalies. Ji buvo pusiau maketo stadijoje ir daroma paskubomis, taigi nedaug informacijos belikę. Turiu praktiškai tik nuotraukas, mat didžioji schemos dalis liko mintyse.
    Galios dalies foto: http://tinyurl.com/2a4bcnn
    Deja iš arčiau nenufotografavau…
    Imtuvo plokštė: http://tinyurl.com/28v789k
    Takeliai taisyti po didelio ‘bum’.
    Imtuvo schema (, pirma versija, skirta dirbti nuo akumuliatoriaus, be galios dalies): http://tinyurl.com/29srzxy

  2. Aivaras rašo:

    Šiuolaikinės audio/video sistemos taip stipriai integruoja funkcinius blokus mažame tūryje ir naudoja kuo pigesnius sprendimo būdus, kad visada nukenčia garso atkūrimo kokybė. Iš to ir kyla poreikis naudoti išorinį keitiklį, kuris tarkim iš pigaus DVD grotuvo su skaitmeniniu audio signalų išėjimu leistų išgauti kokybiškesnį audio siganlą. Žmogui mėgstančiam klausytis muzikos nebeireikia pirkti brangaus CD grotuvo.
    Praktiniai testai ir perklausos, kurias atliko ne vienas žmogus, parodė, kad tokia garso konvertavimo sistema švariau atkuria signalus nei didžioji masė šiuolaikinių audio/video sistemų (nelyginu su specializuota audiofiline įranga, supraskite mane teisingai). Tai gi, idėja pasiteisino. Toliau galima galvoti apie didesnę laiko ir finansų investiciją pabandyti dėti radio lempas kuriso skambesiui suteiktų kitą braižą, bet tai jau skonio reikalas :)

  3. Gedas rašo:

    Idomu cia. Vieni raso, kad pristatymas issamus, kiti kad pristatymas silpnokas. Tokie ir vertintojai, kad tarpusavyje negali susitarti

Jūsų komentaras