Amerikiečiai prie šuns-roboto pritaisė liepsnosvaidį ir paleido į prekybą: štai kiek kainuoja ir ką moka

2024 04 27 10:09

JAV kompanija „Throwflame“ rinkai pristatė šunį robotą su primontuotu liepsnosvaidžiu. Jo kaina – beveik 10 tūkst. JAV dolerių.

Ne viena pasaulio kompanija šiuo metu kuria keturkojus robotus – amerikiečiai „Boston Dynamics“ toliau tobulina savąjį Spotą, o Šveicarijos federalinio technologijos instituto mokslininkai, pasitelkę dirbtinį intelektą (DI), išmokė keturkojį, į šunį panašų robotą „ANYmal” įveikti parkūro trasą iki 8 km/val. greičiu.

Dažnai jie neoficialiai būtent ir vadinami šunimis–robotais, daugiausiai dėl savo dydžio, judesių ir sudėjimo panašumo.

JAV kompanija „Throwflame“ neseniai pridėjo roboto-šuns koncepcijai tai, ko, jų manymu, šiems visuomet trūko – liepsnosvaidį.

Šis produktas jau paleistas į komercinę prekybą. „Throwflame“ skelbia, kad jų produktas „Thermonator“ – „pirmas istorijoje liepsnosvaidį turintis šuo robotas“ kainuos 9,42 tūkst. JAV dolerių (apie 8,6 tūkst. eurų).

„Thermonator“ – tai keturkojis robotas su prie nugaros pritvirtintu ARC liepsnosvaidžiu. Jo akumuliatoriaus galios užtenka vienai valandai, liepsnosvaidis turi vienos valandos 30 pėdų (apie 10 metrų) veikimo nuotolį ir palaiko „Wi-Fi“ bei „Bluetooth“ ryšį. Tai leidžia jį valdyti nuotoliniu būdu per išmanųjį telefoną, rašo arstechnica.com.

Iš vaizdo įrašo matyti, kad šis robotas gana sklandžiai juda, o liepsną geba pūsti net pašokęs:

Jame taip pat yra LIDAR jutiklis, skirtas žemėlapių sudarymui ir kliūčių išvengimui, lazeriniam matavimui ir navigacijai pirmuoju asmeniu (FPV) per įmontuotą kamerą.

„Thermonator“ pagrindu yra roboto-keturkojo „Unitree Go2“ versija, kurios bazinės konfigūracijos kaina siekia 1 600 JAV dolerių, rašo arstechnica.com. Šis produktas sveria beveik 17 kilogramų.

Įmonė įvardija tokias galimas naujojo roboto taikymo sritis: „gaisrų kontrolė ir prevencija“, „žemės ūkio valdymas“, „ekologinė apsauga“, „sniego ir ledo valymas“, „pramogos“.

Nepaisant to, kad toks robotas atrodo labai pavojingas, skelbiama, kad jis legalus 48 iš 50-ties JAV valstijų, rašo arstechnica.com.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras