Kinai demonstruoja savo technologinę pažangą: pristatytas dirbtiniu intelektu aprūpintas šuo robotas

2024 03 03 12:13

Barselonoje vyko kasmetinė „Mobile World Congress“ technologijų paroda, kurios metu kompanijos pristatė naujausius savo produktus. Jau pirmąją dieną buvo galima išvysti gausybę naujienų, o kai kurios bendrovės demonstravo ir išskirtinius produktus.

Kinai demonstruoja savo technologinę pažangą: pristatytas dirbtiniu intelektu aprūpintas šuo robotas

Įvairiausi robotai jau seniai nėra didžiulė naujiena technologijų pasaulyje. Kai kurie gamintojai kuria tokius sprendimus tam, kad pademonstruotų savo technologinę pažangą. Ne išimtis tapo ir Kinijos bendrovė „Tecno“, kuri pristatė šunį robotą „Dynamic 1“.

Šuns roboto dizainą įkvėpė vokiečių aviganis, o jo tikslas - teikti išmaniąsias namų pramogas, pagalbą, ir mokyti. „Tecno“ atstovų teigimu, tai bus „tobulas ateities kompanionas, panašus į naminį gyvūnėlį“. Pažvelkime į šio roboto technines savybes.

„Tecno Dynamic 1“ sukimo momentas yra 45 Nm/kg, todėl šuo gali be vargo lipti laiptais. Jis taip pat gali pasilenkti ir duoti leteną. Čia naudojama ir „AI HyperSense Fusion“ sistema, o taip pat ir „Intel Real Sense D430“ gylio kamera, kuri rūpinasi stabiliu judrumu, leidžiančiu atpažinti kliūtis ir jas apeiti. Šio roboto veikimą palaiko neįvardintas 8 branduolių „Arm“ procesorius.

Robotas šuo turi 64 GB vidinę atmintinę, „Wi-Fi 6“ ir „Bluetooth 5.2“ ryšį ir gali būti valdomas per išmaniojo telefono programėlę, tačiau joje taip pat palaikomas nuotolinis valdymas ir balso komandos. „Dynamic 1“ veikia su 15 000 mAh baterija, kuri užtikrina 90 minučių veikimo laiką, o kad būtų minimali prastova - jį galima keisti ir įkrauti atskirai.

„Tecno“ atstovai pažymi ir tai, jog naujasis „Dynamic 1“ sukurtas ne tam, kad konkuruotų su „Boston Dynamics“ gaminiais. Teigiama, kad šio šuns pristatymas yra skirtas pademonstruoti bendrovės inovacines galimybes pažangiosios robotikos ir dirbtinio intelekto srityje.

Inf. šaltinis: Telefonai.eu. Autorius: Lukas Snarskis.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras