„Robotex“ žengia į užsienio rinkas – instaliuos robotus Airijoje

2022 12 01 10:32

SBA grupės robotikos ir automatikos sprendimus siūlanti bendrovė „Robotex“ įgyvendins projektą Airijoje. Jo užsakovė – didžiausia Airijos medinių pakuočių ir padėklų gamintoja bendrovė „CJ Sheeran“. Artimiausiu metu „Robotex“ planuoja plėsti pardavimus Europos Sąjungos rinkoje, praneša bendrovė.

„Robotex“ įdiegta testavimo stotis / SBA nuotr.
„Robotex“ įdiegta testavimo stotis / SBA nuotr.

„Sparti robotizacija Lietuvoje ir įgyvendinti sėkmingi projektai skatina įmonę peržengti šalies sienas ir pasiūlyti savo patirtį bei sprendimus globalioje rinkoje. Pirmieji kontraktai rodo, kad galime sėkmingai konkuruoti su užsienio robotikos įmonėmis, o mūsų siūlomi projektai yra paklausūs bei konkurencingi. Siekiame, kad pardavimai ES rinkoje per porą metų pasiektų 15 procentų įmonės pajamų“, – sako „Robotex“ vadovas Andrius Kochanskas.

Airijos bendrovė „CJ Sheeran“ per metus savo įmonėse pagamina daugiau nei 3 mln. naujų ir atnaujintų palečių.

„Šiuo metu plečiame savo perdirbimo centrą Mauntrat (Mountrath) mieste, esančiame apie 100 km nuo Dublino. Į šį plėtros projektą įtraukėme robotinius sprendimus, kuriuos „Robotex“ įsipareigojo įgyvendinti ateinančių metų balandį. Tikimės, kad instaliuoti robotai padės greičiau pasiekti suplanuotas didesnes darbų apimtis ir laiku įvykdyti klientų užsakymus“, – pabrėžia „CJ Sheeran“ vykdantysis direktorius Mark Sheeran

„Simboliška, kad šis „Robotex“ projektas yra medienos padėklų gamybos srityje, nuo kurios ir pradėjome savo robotizacijos veiklą. Šio verslo automatizavimas sudaro reikšmingą robotizacijos dalį visoje Europoje (Vokietijoje, Prancūzijoje, Airijoje, Estijoje). Tačiau dabar neapsiribojame vien šiuo segmentu. Siūlome savo sprendimus logistikos, elektronikos, medienos apdirbimo, baldų gamybos srityse. Siekiame įsitvirtinti kaip pageidaujamas robotizacijos partneris ne tik namų, bet ir ES rinkoje“, – teigia „Robotex“ plėtros vadovas Vytautas Kazlauskas.

Apie „CJ Sheeran“: Bendrovė įkurta 1994 m. ir yra didžiausia Airijoje medinių pakuočių ir padėklų gamintoja, kurios metiniai pardavimai siekia 66 mln. eurų. „CJ Sheeran“ teikia aukščiausios kokybės, tvarius ir akredituotus pakavimo sprendimus Airijos ir Jungtinės Karalystės klientams maisto ir gėrimų, farmacijos, medicinos prietaisų, technologijų, inžinerijos ir kitos gamybos sektoriuose.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras