Rusiškas ginkluotas karinis šuo robotas pasirodo esąs identiškai panašus į Kinijos namų robotą

2022 08 18 12:03

Pirmadienį Rusijos kasmetinėje tarptautinėje ginkluotės parodoje „Armija-2022“ pristatytas šuo robotas su ant nugaros pritvirtinta prieštankine raketų paleidimo įranga greitai išplito. Tyrimo tarnybos taip pat greitai nustatė, kad futuristinis prietaisas labai panašus į Kinijos interneto prekyvietėse parduodamą vartotojų klasės robotą-šunį, rašo „The Moscow Times“.

Robotas-šuo „M-81“ / Stop kadras
Robotas-šuo „M-81“ / Stop kadras

Rusijos valstybinės naujienų agentūros „RIA Novosti“ paskelbtoje demonstracijoje keturkojis, pavadintas „M-81 kompleksu“, buvo parodytas vaikštantis, gulintis ir besisukantis.

Jo kūrėja iš Rusijos, mažai žinoma inžinerijos bendrovė „Machine Intellect“, pabrėžė, kad šuo robotas gali nešiotis ginklus ir jais šaudyti.

„M-81“ karinė paskirtis taip pat yra taikinių žymėjimas, patruliavimas ir apsauga, „RIA Novosti“ teigė bendrovės atstovas spaudai. Tarp civilinių šuns-roboto funkcijų – vaistų pristatymas, aplinkos stebėjimas ir judėjimas po griuvėsius avarinėse zonose.

„M-81“ parodoje demonstravo savo judesius, ginkluotas prieštankiniu raketų paleidimo įrenginiu RPG-26, kuris pakrautas sveria iki 3 kilogramų ir turi optinį taikiklį. Robotas šuo taip pat buvo užmaskuotas juodu medžiaginiu kombinezonu, pro kurį kyšojo tik jo optinių jutiklių viršus.

Šių optinių jutiklių forma ir vieta, taip pat bendras roboto rėmas vizualiai atitinka Kinijos startuolio „Unitree Robotics“ sukurtą robotą kompanioną „Go1“.

„Unitree Robotics“ interneto svetainėje „Go1“ parduodamas už 2700 JAV dolerių, o „AliExpress“, didžiausioje Kinijos internetinėje prekyvietėje, – už 420 JAV dolerių.

„M-81“ kūrėjai nekomentavo šio panašumo, apie kurį pranešė Rusijos tyrimų leidinys „The Insider“, taip pat JAV nacionalinio saugumo žurnalas „The War Zone“.

„Machine Intellect“ atstovas spaudai agentūrai „RIA Novosti“ teigė, kad „M-81“ panašus į šunį dėl „bionikos – gyvūnų pasauliui būdingų principų, struktūrų ir mechanikos“.

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras