LEONARDO robotas gali vaikščioti virve, važinėti riedlente, o laiptai jam nėra iššūkis

2021 10 08 15:03

LEONARDO ūgis – vos 0,8 m. Tačiau jis yra labai talentingas – jis gali ne tik vaikščioti, bet ir skraidyti.

LEONARDO © „Caltech“
LEONARDO © „Caltech“

Dauguma robotų juda pasitelkę vieną iš įprastų metodų. Kai kurie vaikšto, kiti rieda ant ratų, treti – plaukia ar skrenda. LEONARDO, kurį sukūrė Kalifornijos technologijų instituto inžinieriai, negali plaukti. Tačiau jis vaikšto ant dviejų kojų, važinėja riedlente ir gali pakilti į orą.

Iš esmės, LEONARDO yra hibridinis robotas – šis tas tarp drono ir mažyčio humanoido. Keturi propeleriai jam ne tik leidžia pakilti skrydžiui, bet ir padeda išlaikyti pusiausvyrą kai jis vaikšto. Jų dėka LEONARDO gali nesivarginti lipti laiptais – jis juos gali perskristi.

Vienas iš LEONARDO kūrėjų Soon-jo Chungas teigia, kad sėmėsi įkvėpimo iš gamtos. Paukščiai gali vaikščioti, tačiau prireikus pašokti jie tai daro pasinaudodami sparnais.

LEONARDO gali vaikščioti ant virvės kaip koks cirko akrobatas, nes pusiausvyrą jis palaiko naudodamas drono propelerius. Ir nukristi jam nebaisu – juk jis gali skristi. Nors mokslininkai apie tai dar negalvoja, tokie robotai kaip LEONARDO praverstų ir karyboje, ir dingusiųjų paieškose, ir moksliniuose tyrimuose.

Ateinančios LEONARDO versijos pasižymės geresnėmis, tvirtesnėmis kojomis, stipresniais dronų varikliais ir geresniais algoritmais. Jos taip pat turėtų pasižymėti geresniais navigacijos įgūdžiais.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras