„Xiaomi“ pristatė šunį pakeisiantį robotą už 1300€

2021 08 15 11:47

Kinijos gamintoja „Xiaomi“pristatė keturkojį robotą – šunį, kuris buvo pademonstruotas „Mi Mix 4“ flagmano pristatymo metu. Šiame robote rasime atvirojo kodo programinę įrangą, leidžiandžiančią Jums pritaikyti roboto funkcijas pagal savo poreikius.

„Xiaomi“ pristatė šunį pakeisiantį robotą už 1300€

Naujasis „CyberDog“ robotas yra paremtas „NVIDIA Jetson Xavier NX“ platforma, kuri veikia su dirbtinio intelekto algoritmais. Jame naudojami 384 CUDA branduoliai, 48 tenzoriniai branduoliai, 6 Carmel tipo branduoliai ARM architektūroje, taip pat du varikliai, kurie pagreitina mašininio mokymosi užduočių apdorojimą. Be to, roboto viduje rasime ir 128 GB SSD diską.

„CyberDog“ renka informaciją apie aplinką pasitelkiant 11 didelio tikslumo jutiklių, kurie teikia grįžtamąjį ryšį robotui judant. Robotas turi jutiklinius sensorius, kameras, ultragarsinius jutiklius, GPS modulius, leidžiančius „CyberDog“ tyrinėti ir sąveikauti su esančia aplinka.

„CyberDog“ robotas – šuo naudojasi „Xiaomi“ atvaizdavimo technologijomis, kurias bendrovė šiuo metu naudoja savo išmaniuosiuose telefonuose. Šis robotas turi interaktyvias dirbtinio intelekto kameras, itin plataus kampo žiūronus, taip pat „Intel RealSense D450“ gylio jutiklį bei gali būti dresuojamas naudojant kompiuterinio matymo algoritmus. Be to, visi šie stebėjimo jutikliai naudojami autonominiam objektų sekimui ir judėjimui valdyti. Ne gana to, robotas sugeba realiu laiku stebėti aplinką, sukurti judėjimo žemėlapį, nustatyti kelionės tikslą ir net įveikti kelyje esančias kliūtis.

„Xiaomi“ pristatė šunį pakeisiantį robotą už 1300€

„Xiaomi CyberDog“ palaiko valdymą balsu pasitelkiant skaitmeninį asistentą. Šiai užduočiai „Xiaomi“ robotas turi šešis integruotus mikrofonus. Galite pažadinti šį robotą balsu, naudodamiesi nuotolinio valdymo pulteliu ar pasitelkę mobiliesiems telefonams skirtą aplikaciją. Verta pastebėti, kad „CyberDog“ gali atlikti daugybę skirtingų pagrindinių užduočių.

„Xiaomi“ taip pat pažymi, kad ji pati sukūrė „CyberDog“ esančius servo variklius, kurių maksimalus sukimosi greitis yra 220 aps/min., sukimo momentas - 32 Nm. Įrenginys gali judėti iki 3,2 metro per sekundę greičiu (apie 11,5 km per valandą) ir gabenti iki 3 kilogramų svorį turinčius daiktus. Bendrovė taip pat aprūpino robotą trimis C tipo USB jungtimis ir viena HDMI jungtimi, leidžiančia kūrėjams ir entuziastams patobulinti „CyberDog“ savo nuožiūra, pridedant, pavyzdžiui, foninį apšvietimą, panoraminę kamerą, judesio kamerą, „LiDAR“ jutiklį ar kitus priedus .

Reiktų pastebėti, kad įmonė planuoja pagaminti tik 1000 „CyberDog“ robotų. Bendrovė jau yra numačius kainą už šį robotą, kuri, greičiausiai, sieks maždaug 1300 eurų. Užuot į rinką paleidusį šį robotą kaip įprastą produktą, bendrovė šiuo metu ketina išleisti 1000 vienetų tikriems „Xiaomi“ gerbėjams, inžinieriams ir robotikos entuziastams, kad jie kartu ištirtų dideles „CyberDog“ teikiamas galimybes. Manoma, kad šis sprendimas padidins bei pritrauks naujų žmonių į atviro kodo bendruomenę, kuriai vadovauja „Xiaomi“. Tai turėtų padėti sukurti robotikos laboratoriją, kuri padės pamatus ateitį keičiantiems sprendimams bei produktams kurti ir įgyvendinti.


Telefonai.eu

Inf. šaltinis: Telefonai.eu. Autorius: Lukas Snarskis.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras