Tik pasižiūrėkite, ką išdarinėja „Boston Dynamics“ robotai

2021 01 06 10:07

Naujame vaizdo įraše, kuriuo pasidalino garsi robotų kūrėja ir gamintoja „Boston Dynamics“, matome, kaip gamintojo robotai atlieka keletą įspūdingų šokių judesių pagal 1962 m. „The Contours“ hitą „Do You Love Me“.

© „Boston Dynamics“ / „Youtube“ stopkadras.
© „Boston Dynamics“ / „Youtube“ stopkadras.

Klipe, kaip ir daugelyje kitų, kuriuos „Boston Dynamics“ išleido praeityje, yra pademonstruojamas nepaprastos jo paties gamintų robotų galimybės.

Kompanijos humanoidinis „Atlas“ robotas vaizdo įraše šoka įvairiais vikriais posūkiais, pasisukimais ir netgi šuoliais, o į šunį panašus „Spot“ taip pat įsijungia į bendrą šokį. Įraše taip pat pasirodo įspūdingas į strutį panašus robotas „Handle“.

„Boston Dynamics“ techninis meistriškumas ir pasiekimai robotikoje domina įvairiais kompanijas (NASA netgi pasiūlė išsiųsti modifikuotą „Spot“ padalinį į Marsą), tačiau slaptas bendrovės bendradarbiavimas su teisėsauga ir kariuomene taip pat sukėlė baimę, kad robotai gali tapti represijų įrankiais ar netgi panašiomis į „Terminatorių“ žudymo mašinomis.

Gal todėl jie pasirinko būtent šią „The Contours“ dainą, kuri neabejotinai yra smagus ir užvedantis hitas, pagal kurį šokdami šie robotai pasirodo iš savo linksmosios ir draugiškesnės pusės.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras