Kai įprastų metodų nepakanka: kaukių dėvėjimą užtikrina robotai-patruliai

2020 08 28 21:01

Saugios kelionės COVID-19 pandemijos fone – ne itin lengva užduotis. Bene daugiausia problemų kyla stotyse ir oro uostuose: dideli žmonių srautai padidina užsikrėtimo riziką, tampa sudėtingiau atsekti keliavusiųjų maršrutus ir galimus kontaktus, be to, ne visi yra linkę laikytis privalomų saugumo taisyklių. Tačiau čia į pagalbą ateina skaitmeniniai sprendimai leidžiantys ne tik sumažinti rizikas keliaujantiems, bet ir padidinti veiklos efektyvumą transporto paslaugas teikiančioms įmonėms.

Kai įprastų metodų nepakanka: kaukių dėvėjimą užtikrina robotai-patruliai

Kaukių dėvėjimą užtikrina robotai-patruliai

Viena iš efektyviausių apsaugos priemonių laikomas privalomas apsauginių veido kaukių dėvėjimas patinka ne visiems. Tad ir stotyse, ir oro uostuose vis dar galima sutikti netinkamai kaukes dėvinčių ar apskritai veidą prisidengti vengiančių keleivių. Dažniausiai taisyklių laikymąsi bandoma užtikrinti vaizdo kameromis ir stebėjimu, tačiau tai reikalauja daug žmogiškųjų resursų ir ne visada yra efektyvu. Tad Kinijos Šendženo oro uosto administracija nusprendė kaukių dėvėjimo problemą spręsti kitaip – skaitmenizuojant ir automatizuojant visą stebėjimo procesą.

Tam kartu su telekomunikacijų bendrove „Huawei“ buvo sukurti savarankiškai judantys išmanūs robotai-patruliai, kurie, naudodami specialius dirbtinio intelekto algoritmus, geba atpažinti kaukių nedėvinčius asmenis net 98 proc. tikslumu. Aptikę taisyklių nesilaikančius oro uosto lankytojus ar darbuotojus, patruliai išsiunčia mandagius garsinius priminimus apie privalomą apsaugos priemonių naudojimą, taip smarkiai padidindami dėvinčiųjų kaukes gretas.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/74310/

Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras