Pademonstruotos „Spot“ roboto „naminės“ versijos galimybės

2020 06 29 10:19

„Boston Dynamics“ inžinierių sukurtas keturkojis robotas „Spot“ neseniai pasirodė prekyboje, tačiau kol kas jį gali įsigyti tik verslo klientai. Dabar kūrėjai pranešė, kad netrukus visi turės galimybę gauti mechaninį augintinį. Kompanijos įkūrėjas Markas Raibertas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pademonstravo garsiojo roboto „naminės“ versijos galimybes.

Pademonstruotos „Spot“ roboto „naminės“ versijos galimybės

Ateinančiais mėnesiais bendrovė planuoja išleisti specialią „Spot“ konfigūraciją su mechanizuota „ranka“. Viena iš jo ypatybių yra „vištos galvos“ funkcija, kurią suaktyvinus galūnė nejudriai laikoma tam tikroje padėtyje, o robotas gali judėti aplink fiksavimo tašką.

Įranga su manipuliatoriumi, anot inžinierių, žymiai padidins roboto galimybes tiek gamyboje, tiek kasdieniniame gyvenime. Nors dabar prietaisas nėra sertifikuotas kaip saugus namų naudojimo mechanizmas, gamintojas jau sukūrė keturkojo namų ūkio pagalbininko prototipą, kuris kainuos mažiau nei verslo versija.

„Mes taip pat turime projektą, kuris, esu tikras, bus labai įdomus daugeliui iš jūsų – turime omenyje namų tvarkymo klausimą. „Spot“ dar neprieinamas naudojimui namuose, tačiau kažkada tai įvyks “, – sakė robotikos kompanijos „Boston Dynamics“ vadovas Markas Raibertas.

Gamintojas taip pat svarsto kitas „Spot“ panaudojimo galimybes, tokias kaip pakuočių pristatymas ir pagyvenusių žmonių priežiūra. Priklausomai nuo konfigūracijos, robotas-šuo gali būti aprūpintas kameromis su 306 laipsnių matymu, kuris leidžia jam orientuotis ir judėti savarankiškai.

Šiuo metu pagrindinės „Spot“ versijos kaina yra 74 500 USD, papildomas įkroviklis kainuoja 1 650 USD, o kamerų sistema su LIDAR (objektų aptikimo ir atstumų matavimo metodas lazerio pagalba) klientams kainuos dar 34 570 dolerius.

Inf. šaltinis: Topcom.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras