Dronų būriai naktimis ir toliau gąsdina amerikiečius

2020 01 05 11:54

Kolorado valstijoje naktimis pradeda vykti keisti dalykai. Daugybė žmonių praneša, kad mate didelių dronų būrius, kurie naktimis pradeda skraidyti virš laukų. Pasak kai kurių pranešimų dvimetrinių dronų danguje pasirodo ir apie 30, skelbia „Business Insider“.

Dronai / LRT nuotr.
Dronai / LRT nuotr.

Apie mįslingus dronų skrydžius dar prieš Kalėdas pirmasis pranešė dienraštis „The Denver Post“. Nuo to laiko apie naktinius skrydžius pranešta net šešiose apygardose Kolorade ir Nebraskoje.

Šerifas Thomas Elliottas teigė, kad neįsivaizduoja, kam priklauso dronai, tačiau pastebėjo, kad jų skrydžio trajektorijos kartojasi, jie suka ratus ir tarsi atlieka kažkokius matavimus.

Dronai 2–3 valandas skraido maždaug 80–100 metrų aukštyje. Federalinės aviacijos administracijos atstovai sakė, kad nieko nežino apie tokius skrydžius, kariuomenė ir policija taip pat paneigė pranešimus, kad dronai priklauso jiems.

Fotografuodamas dronus naudojantis forografas Vicas Mossas dienraščiui teigė, kad dronai greičiausiai skenuoja teritoriją ir sudarinėja žemėlapius, kurie vėliau gali būti panaudoti žemės ūkio bendrovių. Be to, jis teigė, kad tokie dronai gali užsidegti ir nukritę sukelti gaisrus, jei žmonės pradės į juos šaudyti.

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras