Pasveikinkite naują robotą. Greitai jį pamatysite armijoje!

2019 11 03 12:09

„Bosstown Dynamics“ komanda ir toliau savo robotus veda iš proto. Internete pasirodė naujausias „Corridor Digital“ vaizdo įrašas, ką jie galimai išdarinėja su kariniu robotu. „Pasveikinkite naują robotą. Greitai jį pamatysite armijoje!“, – rašoma po vaizdo įrašu.

Stop kadras iš „roboto“ testavimo
Stop kadras iš „roboto“ testavimo

Birželio mėnesį „Corridor Digital“ paviešino taip pat labai įdomų ir daug diskusijų sukėlusį vaizdo įrašą. Jame yra parodijuojama „Boston Dynamics“ kompanija ir jos kuriami robotai. Tąkart robotas buvo išbandomas itin sunkiose treniruotėse. Jis buvo daužomas, spardomas, apšaudomas, iš jo tyčiojamasi. Bet galų gale robotas netenka kantrybės, pats apspardo savo skriaudėjus ir išsiveda juos grasindamas ginklu.

Naujajame „Corridor Digital“ vaizdo įraše matyti, kaip „Bosstown Dynamics“ yra dykumoje pastatytoje specialioje šaudykloje ir intensyviai treniruojasi su kariniu robotu. Ir treniruotė vyko visai ne taip, kaip jie tikėjosi.

Vaizdo įrašas yra labai nuotaikingas. Nepaisant įvairių pastangų išerzinti robotą ir jį suklaidinti, robotas vis tiek pasinaudoja įvairiais šaunamaisiais ginklais ir numuša kiekvieną taikinį.

Taip pat šis robotas yra mušamas ledo ritulio lazda, į jo galvą daužomos plytos, jis yra stumdomas ir vis tiek šis karinis robotas atsisako šaudyti į žmogų.

Nepaisant to, komanda vis dėlto sužino, kad ir robotas turi savo ribą. Ir tai yra geltonas robotas šuo – labai primenantis „Boston Dynamics“ sukurtą „SpotMini“.

Vaizdo įrašas yra labai smagus ir akivaizdu, jog tai tėra parodija. Ir realiai tokio roboto tikrai nėra. Tačiau robotai kareiviai netolimoje ateityje gali tapti realybe ir tai jau nėra taip juokinga.

Visame pasaulyje daugėja valstybių, kurios skelbia apie tai, kad karyboje diegia pažangias autonomines technologijas – pradedant nuo dirbtiniu intelektu valdomų tankų bei laivų, baigiant ginkluotais autonominiais dronais ir gyvūnų įkvėptais „biobotais“.

Visai nesunku įsivaizduoti, kad šiame nuotaikingame „Bosstown Dynamics“ vaizdo įraše matomas robotas galėtų tapti realybe ir vienu iš kariuomenės ginklu, suteikiančiu neįtikėtiną pranašumą mūšio lauke.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras