JAV kariuomenė renkasi tanką-robotą ateities karams

2019 10 27 11:42

Spalio 18 dieną JAV Nacionalinis pažangiojo mobilumo konsorciumas – pramonės ir akademinių tyrėjų organizacija, kuriai JAV vyriausybė pavedė sukurti autonomines antžemines kovines sistemas – pranešė atrinkęs keturias įmones, kurios kurs prototipinius lengvuosius kovinius robotus JAV kariuomenei, rašo „Ars Technica“.

Stopkadras / „Textron Ripsaw M5“ robotas tankas
Stopkadras / „Textron Ripsaw M5“ robotas tankas

Šie prototipai yra „be vystymo elemento“ – tai reiškia, kad jie būtų kuriami naudojantis jau dabar egzistuojančiomis technologijomis, kurias su minimaliomis modifikacijomis galima būtų paversti funkcionaliomis kovinėmis sistemomis.

Lengvųjų robotizuotų kovinių mašinų (RCV-L, Robotic Combat Vehicle-Light) programa yra tik dalis platesnės JAV kariuomenės „Ateities kartos kovinių mašinių“ („Next Generation Combat Vehicle“) iniciatyvos. Iniciatyvos tikslas – motorizuotiems ir mechanizuotiems pėstininkams suteikti robotizuotų pagalbininkų, kurie padidintų jų veikimo spindulį ir efektyvumą mūšio lauke. Bandymams tinkamus lengvuosius ir vidutinio sunkumo kovinius robotus ketinama turėti jau 2020 metais. Bandymams turės būti pateikta po du kiekvieno roboto varianto egzempliorius. Pagal šį planą, robotizuotų tankų plataus masto panaudojimas numatomas nuo 2028 metų.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/70274/

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras