Rusija pristatė labai keistą į baltąją pelėdą panašų karinį droną

2019 07 01 18:24

Kasmetinėje Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos karinės technikos parodoje netoli Maskvos buvo pristatyta daug įvairios technikos. Tačiau didžiausio dėmesio susilaukė keistas dronas, kuris buvo pagamintas taip, kad primintų baltąją pelėdą. Bet ar tokia maskuotė yra veiksminga? Ir kam reikalingas šis bepilotis?

Baltosios pelėdos gyvena šiauriniuose pasaulio regionuose. Lietuva šiems paukščiams yra per daug šiltas kraštas, tačiau Latvijoje jų jau galima pamatyti. Tiesa, visai nedaug, tačiau jei norėtumėte sutikti šį gražų paukštį laisvėje, tikrai turėtumėte vykti į šiaurę. Na, nebent virš galvos ims ir praskris naujas rusų dronas.

Tai – dronas, kuris turėtų būti panašus į snieginę pelėdą © „Sputnik“ | youtube.com
Tai – dronas, kuris turėtų būti panašus į snieginę pelėdą © „Sputnik“ | youtube.com

Ką tik pristatytas dronas atrodo išties keistai. Jis turi įdomiai nudažytą korpusą ir sparnus – visur nupieštos plunksnos. Drono priekį puošia prisimerkusios gelsvos akys ir nupieštas snapas, po kuriuo yra skaidraus stiklo kupolas, slepiantis kamerą ir lazerius. Nepaisant to, kad šis dronas atrodo taip, lyg turėtų plasnoti, jis yra varomas vienu stumiančiu propeleriu.

Tikriausiai jau bandėte atspėti šio drono paskirtį, tačiau nesate teisūs – į kariuomenė pasukusiam Hariui Poteriui naujasis rusų dronas laiškų tikrai nenešios. Vietoje to, tai yra žvalgybos įrankis, leidžiantis apsižvalgyti nedideliu atstumu. Šis dronas taip pat gali lazeriu žymėti taikinius artilerijai ir oro pajėgoms.

Dronas-pelėda sveria vos 5 kg. Jį panešti, paleisti ir valdyti gali vienas žmogus. Teigiama, kad šis bepilotis ore gali išsilaikyti apie 40 minučių ir įveikti 20 km atstumą. Ir, nors šis dronas iš tiesų atrodo juokingai, per didesnį atstumą jis iš tikrųjų primena paukštį.

Kol kas tai – tik prototipas, tačiau jis gali būti panaudotas jau labai greitai. Dronas gali būti dažomas ir kitomis spalvomis, priklausomai nuo vietovėje skraidančių paukščių. Baltosios pelėdos yra gana retos – toks dronas į aplinką įsilietų tik šiauriniuose regionuose, tačiau galima rinktis ir erelius bei sakalus primenančias spalvas.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras