Japonijoje apsvaigusiems dronų pilotams grės kalėjimas ir tūkstantinės baudos

2019 06 19 09:03

Dronai padeda fotografams ar kariškiams, leidžia greičiau nugabenti siuntas ar transplantacijai tinkamus organus. Tiesa, jie gali kelti ir pavojų – juos naudoja kontrabandininkai, jais kalinius pasiekia uždrausti daiktai, jie gali sutrikdyti orlaivių eismą. Japonijos valdžia nusprendė griežčiau reguliuoti dronų pilotus – nuo šiol jie turės būti visiškai blaivūs, skelbia „IFL Science“.

Japonijoje apsvaigusiems dronų pilotams grės kalėjimas ir tūkstantinės baudos

Jeigu pilotas, kuris valdys 200 g ar sunkesnį droną, bus apsvaigęs ir jį pagaus policiją, jam grės metai kalėjimo ir maždaug 2500 eurų bauda.

Be to, bus baudžiama už pavojingus manevrus ore, kai dėl jų pavojus kils žmonėms ant žemės. Tokiu atveju bus skiriama maždaug 4000 eurų bauda.

„Manome, kad dronų valdymas išgėrus yra didelė problema“, – AFP sakė Japonijos transporto ministras.

Japonijoje incidentų su dronais yra gana daug. Pavyzdžiui, 2017 metais robotų festivalio metu dronas, kuris turėjo mėtyti vaikams saldumynus, rėžėsi į minią ir sužalojo 6 žmones.

2015 metais dronas su vaizdo kamera ir buteliu, kuriame buvo neaiškios kilmės skystis, nutūpė ant Japonijos ministro pirmininko biuro stogo. Buvo pranešta, apie padidėjusią spinduliuotę, tačiau aukų pavyko išvengti.

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras