Universitetų mokslininkai kuria geraširdžius robotus: įkvėpė kino filmas

2019 05 04 20:22

Geraširdis pripučiamas robotas iš animacinio filmo „Galingasis 6“, deja, nėra šios nuotaikingos ir jaudinančios juostos autorių išradimas, arba jie tikrai turi labai išsimokslinusių bendraautorių.

Amerikos kosminės agentūros finansuojami universitetai jau kelerius metus kuria tokius pripučiamus robotus. Jie iš tiesų patinka vaikams, be to, išleidus orą, užima nedaug vietos.

Savo pripučiamam robotui Braigemo Jango universiteto mokslininkai sugalvojo tikrai originalų vardą.

„Tai karalius Liudvikas - Njubotik sukurtas pripučiamas robotas. Karalius ypatingas tuo, kad padarytas vien iš žarnelių ir gumuoto plastiko“, – sakė universiteto doktorantas.

Kai žmonės pamato karalių Liudviką, tikrai turėtų prisiminti filmą „Galingasis 6“.

„Newbotic“ teigimu, konstrukcija, bent jau iš dalies įkvėpta šio filmo, bet tyrimus jie pradėjo gerokai anksčiau, nei filmas pasirodė. Šie minkštieji robotai sukonstruoti iš tvirtos medžiagos, o viduje yra kažkas panašaus į dviračio padangų gabalus. Visos vidinės ertmės sudarytos iš atskirų skyrių. Vienos sudaro roboto rėmą, kitos judina jo dalis.

„Tai lyg pripūsti balioną. Pripučiate šią dalį apačioje – roboto ranka pakyla. Pripučiate viršuje, ranka nusileidžia ir grįžta atgal“, – sako roboto kūrėjai.

Tyrimus Jutos valstijos universitete finansuoja NASA . Kosmoso agentūrai tai aktualu, nes tokį robotą galima supakuoti į labai nedidelį tūrį. Be to, tradiciniai robotai sunkiai pakelia smūgius. Darbas plaktuku, daiktų surinkimas robotui neretai pavojingas. Jie gali sugadinti savo pavaras ir pačius save. Pripūstam oro robotui tai nerūpi.

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: Bitutė | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras