Gimnazistų robotikos komanda išvyksta ginti Lietuvos garbę pasauliniame JAV čempionate

2019 04 23 21:06

Aukštą rezultatą pernai metais vykusiame FLL (First Lego League) pasaulio čempionate pasiekusi daugkartinė Lietuvos čempionė, Kauno jėzuitų gimnazijos robotikos komanda „PHOENIX“, šiemet ir vėl ruošiasi savo gebėjimus pademonstruoti už Atlanto vyksiančiame robotikos pasaulio čempionate. Į Detroitą kartu su treneriais Albertu Juškausku ir Rugile Butkevičiūte balandžio 23 d. išvyksta šešių gimnazistų komanda: Jonas Krikščionaitis, Dominykas Navickas, Rokas Tarasevičius, Povilas Kirna, Ugnė Bitinaitytė ir Paulius Dovidaitis.

Kauno Jėzuitų gimnazijos robotų laukas
Kauno Jėzuitų gimnazijos robotų laukas

Į pasaulio čempionatą išvyksianti komanda sau kelia pačius aukščiausius tikslus: „Praeitais metais, vykdami į čempionatą, ne visai žinojome ko tikėtis, koks bus susirinkusių komandų lygis ir kaip teisėjai įvertins mūsų pasiruošimą. Džiaugiamės, jog pavyko pasiekti puikų rezultatą, tačiau šiemet siekiame pademonstruoti solidesnį rezultatą robotų varžybose, o gal net ir pakovoti dėl aukščiausių įvertinimų. Gaila, pasiruošimui neturėjome daug laiko, nes Lietuvos nacionalinis čempionatas vyksta gana vėlai. Tikimės, jog tai nepakiš kojos siekiant užsibrėžtų tikslų“, – atviravo komandos treneris A. Juškauskas.

Kiekvieno sezono metu robotikos komandos gilinasi į skirtingas problemas. Pernai mokiniai tyrinėjo vandens naudojimo problemas, šiemet – astronautų kasdienybę kosmose. Mokiniai kūrė palankias gyvenimo sąlygas kosmose, bei sveikatą stiprinančius produktus. Siekdama įsigilinti į šios srities specifiką, „PHOENIX“ komanda konsultavosi su KTU, taip pat – „Yale“ bei „Harward“ universitetų, vykdžiusių tyrimus „NASA“, mokslininkais. Minėtų specialistų pagalba gimė šių metų komandos idėja – pulsuojančio elektromagnetinio lauko miego kostiumas kosminio skrydžio osteopenijos poveikiui malšinti. Osteopenija pasireiškia kaulų masės mažėjimu, kuris išsivysto astronautui ilgesnį laiką praleidžiant kosmose.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras