Pasaulinėje parodoje apsaugos sprendimai it iš filmų: „robokopai“ nebetolima ateitis

2019 02 12 19:48

Vaizdo kameros, tapusios „akimis su protu“, kelių mygtukų paspaudimais telefone valdomi protingi namai, dronai, gaudantys nusikaltėlius – tai tik keli pavyzdžiai, kurie buvo pristatyti sausio pabaigoje Dubajuje vykusioje parodoje „Intersec 2019“. Ši paroda laikoma pasaulio mastu reikšmingiausiu renginiu, kurio metu pristatomos saugumo, saugos ir priešgaisrinės saugos naujovės.

„Intersec 2019“ paroda © Asmeninio archyvo nuotr.
„Intersec 2019“ paroda © Asmeninio archyvo nuotr.

Parodoje lankęsi apsaugos sprendimų ekspertai iš Lietuvos išskyrė kelias pagrindines tendencijas, kuria linkme vystomos saugumo bei saugos sričių technologijos, taip pat kokius iššūkius kelia technologijų skverbtis į mūsų kasdieną.

Apsaugos paslaugų bendrovės „Argus“ generalinis direktorius Romualdas Jonaitis pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad kasmetinis „Intersec“ renginys suburia pasaulio novatoriškus technologijų gamintojus ir saugumo bei saugos ekspertus.

„Saugumo užtikrinimas ir sauga yra gana plati sritis – nuo kiekvienam iš mūsų gana gerai žinomos fizinės asmenų, teritorijų apsaugos, įvairių signalizacinių sistemų iki saugos funkcijų suteikimo kasdien mus supantiems daiktams. Čia aktyviai dirba technologijų vystytojai, o rinka pasaulyje kasmet auga apie keliolika procentų. Lietuvoje investicijos į šią sritį auga daugiau nei 30 proc. per metus: pradedant sąmoningumo augimu ir didesne namų bei verslų turto apsauga, baigiant šalies gynyba“, – teigia R. Jonaitis.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/66935/.

Inf. šaltinis: DELFI.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras