Dronai grasina ir Lietuvai: pilotai teigia jų matę ir virš mūsų oro uostų

2019 01 31 20:27

Pasaulyje didėjant bepiločių orlaivių populiarumui, daugėja atvejų, kada pastarieji įskrenda į oro uosto teritoriją bei taip kelia grėsmę šimtams gyvybių. Pilotai teigia, kad yra matę skraidančių bepiločių orlaivių ir šalia Lietuvos oro uostų, tiesa, nė vienas tokių atvejų neprivertė pilotų pakeisti skrydžio maršruto ar imtis kitų reikšmingų veiksmų.

Dronai grasina ir Lietuvai: pilotai teigia jų matę ir virš mūsų oro uostų

Didžiosios Britanijos oro saugumu besirūpinančios agentūros „UK Airprox Board“ pateiktoje ataskaitoje pažymima, kad daugėja atvejų, kada lėktuvas mažu atstumu ore prasilenkia su dronu. 2015 metais jų buvo tik 29, o 2018 metais šis skaičius siekė 120 incidentų. Dėl vieno iš tokių incidentų 2018 metų gruodžio 21 dieną trims dienoms buvo sutrikdytas Londono Hitrou oro uosto darbas. Pakeisti daugiau nei 1000 skrydžių tvarkaraščiai, dėl ko nukentėjo apie 140 tūkst. keleivių.

Civilinės aviacijos administracijos direktorius Jorius Gintilas LRT.lt portalui sakė, kad nei 2018 metais, nei iki tol Lietuvoje nebuvo užfiksuota nė vieno atvejo, kada dronai sukeltų oro transporto sutrikdymus.

„Tačiau esame gavę pranešimų, kad pilotai yra matę dronus lėktuvo nusileidimo metu, tačiau tai jų neprivertė pakeisti maršruto“, – LRT.lt portalui sakė J. Gintilas.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/66806/.

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras