Kinijoje statoma pažangiausia pasaulyje gamykla, kurioje robotai gamins robotus

2018 10 29 20:34

Šveicarijos elektrotechnikos ir robotikos įmonė ABB paskelbė, kad investuos 150 mln. JAV dolerių į pažangios robotikos gamyklos statybas Kinijoje, Šanchajuje: šioje gamykloje robotai gamins robotus, rašo engadget.com.

Gamyba bus vykdoma vienarankiais „YuMi“ robotais, kuriuos gamina patys ABB – šie robotai yra tokie pažangūs, kad netgi buvo panaudoti orkestrui diriguoti. Bet Šanchajuje jie užsiims ne dirigavimu, o mažų detalių surinkimu. Taip pat tikimasi toje pačioje gamykloje plačiai naudoti „SafeMove2“ programinę įrangą, kuri leis „YuMi“ robotams saugiai dirbti net ir tada, kai šalia surinkimo linijų bus žmonių. ABB skelbia, jog jų tikslas yra paversti gamyklą Šanchajuje pačia pažangiausia robotų gamykla pasaulyje. Joje netgi bus mokslinių tyrimų centras, kuriuo ketinama spartinti įmonės pažangą dirbtinio intelekto srityje. Be to, ši gamykla išplės robotų, gaminamų Kinijos rinkai, asortimentą – jie bus siūlomi ir automobilių, ir elektronikos gamintojams.

Kinija yra antra pagal dydį ABB rinka po JAV, o naujoji gamykla turėtų smarkiai sustiprinti įmonės pozicijas. Tikimasi, kad 7000 kv. metrų ploto gamykla darbą pradės 2020 metų pabaigoje.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras