Motyvuota vaikų vasara: kai LEGO kaladėlės transformuojasi į robotus

2018 08 30 15:03

Jau trečius metus iš eilės vaikai iš socialiai pažeidžiamų šeimų turi galimybę dalį vasaros praleisti mokydamiesi naujų įgūdžių. Šiais metais Šiaulių vaikų dienos centro vaikai mokėsi konstruoti ir valdyti robotus iš LEGO kaladėlių.

Rimtas mokslas žaidimo forma

Motyvuota vaikų vasara: kai LEGO kaladėlės transformuojasi į robotus

Ši stovykla – asociacijos INFOBALT ir Prezidentės inicijuotos socialinės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ projektas. Per trejus metus bent 60 vaikų iš socialiai pažeidžiamų šeimų tokiose stovyklose turėjo galimybę prisiliesti prie robotikos mokslo ir susipažinti su svarbiausiais jo principais.

Pasak Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės, vaikystės vasara – nuostabiausias gyvenimo metas, formuojantis įgūdžius ateičiai, todėl labai svarbu, kad kiekvienas šalies vaikas galėtų turėti turiningas ir įsimintinas vasaros atostogas.

Stovyklos organizatorių įsitikinimu, siekiant ugdyti naują technologijų kūrėjų ir lyderių kartą, reikia tai pradėti daryti kuo anksčiau ir geriausiai vaikams atpažįstama žaidimo forma. LEGO kaladėlės ne tik patinka vaikams, bet ir stiprina bendravimo ir vizualinius įgūdžius, ugdo sisteminį ir kūrybišką mąstymą.

Pasak Pauliaus Vertelkos, INFOBALT direktoriaus, technologijos ir kūrybiškumas yra esminiai aspektai, kurie turėtų būti svarbūs jaunam žmogui ateityje įsiliejant į darbo rinką. Technologijos tampa vis labiau horizontalios, apimančios visas gyvenimo sritis, o kūrybiškumas ir toliau išliks svarbiausia savybe, reikalinga ateities kūrėjui.

Paskatinimas rinktis IT studijas

Tokiai nuomonei antrina ir indėlį robotikos stovyklos įgyvendinimui skyrusių įmonių atstovai. Vienas jų – „Ruptela“ generalinis direktorius Andrius Rupšys: „Svarbu prisidėti prie to, kad būtų sudarytos sąlygos vaikams smagiai praleisti laiką ir išmokti įdomių dalykų“.

Akivaizdu, kad modernėjanti visuomenė, vis labiau automatizuota ir robotizuota įmonių veikla turės didelį poveikį ateityje jaunam žmogui rinktis su IT susijusias ar robotikos studijas. „Manome, kad robotikos stovyklos skatina vaikų polinkį domėtis šiomis technologijomis bei galbūt ateityje rinktis šią specialybę. Jaučiame pareigą prisidėti prie IT veiklos plėtojimo ir klestėjimo. Būdami socialiai atsakingi remiame ir daugiau projektų“, – sako „Asseco Lietuva“ vadovas Albertas Šermokas.

Motyvuota vaikų vasara: kai LEGO kaladėlės transformuojasi į robotus

Robotikos stovykloje vaikai nuo 6 iki 16 metų naudojantis „LEGO Education“ sukurta vizualia programavimo kalba, mokėsi aktyvuoti turimus jutiklius, valdyti variklius. Jie sužinojo, kas yra ciklas, kaip tai gali palengvinti programavimo darbą. Jaunieji stovyklautojai taip pat susipažino su greitinančiąja ir lėtinančiąja pavaromis bei giroskopu, kurie svarbūs robotikos moksle.

Kuriant kitokią vaikų vasarą prisidėjo daugiau kaip dešimt asociacijos INFOBALT narių: „Ruptela“, „Asseco Lietuva“, „NCC Group“, „VITP“, „Eljunga“, „Oracle“, „Baltijos informacinės sistemos“, „Proringas“, „Telesoftas“, „Devbridge Group“.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras