Bepilotes skraidykles įdarbino ir draudikai. Kokia iš to nauda?

2018 06 12 11:02

Įmonė „Lietuvos draudimas“ įdarbino penkias bepilotes skraidykles. Modernios skraidyklės „DJI Mavic PRO Fly More Combo“ jau porą mėnesių talkina bendrovės specialistams, kurie vertina rizikas arba nustato žalas įvykio vietose, rašoma pranešime spaudai.

Skraidykles valdyti apmokyti darbuotojai sako, kad ši naujovė labai pasiteisina, ypač kai reikia apžiūrėti ir įvertinti didžiules teritorijas, aukštus pastatus ir konstrukcijas, jų būklę po gaisrų ar kitų didelių žalų.

„Dronas yra geras pagalbininkas, nes gali nuskristi iki 5 kilometrų atstumą. Be nutūpimo skraidyklė gali dirbti 30 minučių ir padėti apžiūrėti sunkiai prieinamas vietas, aukštas konstrukcijas, didelius plotus. Mūsų skraidyklės gali išvystyti didžiausią 72 km per valandą greitį, tad jų darbo rezultatai yra efektyvūs ir itin greiti“, – sako Marius Kunčys, „Lietuvos draudimo“ draudimo rizikos valdymo konsultantas.

Bendrovės atlikti pirmieji žalų vertinimai pasitelkiant bepilotes skraidykles viršijo lūkesčius. Vienu atveju reikėjo įvertinti žalą, padarytą kliento pastato stogui. Įprastai – tai gana sudėtinga ir laikui imli procedūra, reikalaujanti ir specialių kopėčių, ir specialaus pasirengimo. Su skraidykle stogas iš visų pozicijų buvo apžiūrėtas vos per kelias minutes, o žala identifikuota labai tiksliai. Modernias skraidykles draudikai pasitelkia ir prevencijos poreikiams – naudoja jas klientų turimo nekilnojamojo turto būklės vertinimui, silpnųjų vietų nustatymui ir galimų rizikų identifikavimui prieš sudarant draudimo sutartis. Tai ypač aktualu įmonėms, turinčioms daug nekilnojamojo turto – gamykloms, sandėliavimo bendrovėms.

„Ši technologija labai sparčiai tobulėja ir yra pritaikoma vis naujose srityse. Pasaulyje jau yra pavyzdžių, kai dronai, valdomi dirbtinio intelekto, savarankiškai vertina objektus, realiu laiku pateikia duomenis ir jų analizę. Todėl ateityje, pritaikydami technologines naujoves, savo klientams galėsime suteikti dar daugiau papildomų naudų“, – sako M.Kunčys.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras