Robotų kūrėjai įkvėps Lietuvos startuolius

2018 05 22 17:39

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia Lietuvos startuolius dalyvauti konferencijoje itin aktualia – robotikos ir dirbtinio intelekto – tema. Konferencija vyks Vilniuje, birželio 7 d., drauge su kasmetiniu inovacijų festivaliu LOGIN 2018.

„Robotika ir dirbtinis intelektas jau nebe rytojus, bet itin sparčiai auganti kasdienybė. Tai viena aktualiausių pasaulinės technologijų pažangos sričių, kurioje Lietuva gali augti tiek kurdama produktus ir paslaugas pažangiausioms šios srities pasaulio įmonėms, tiek steigdama didelį potencialą turinčias startuolių bendroves“, – sako MITA direktorius Kęstutis Šetkus.

Renginiu siekiama suteikti startuolių bendruomenei pačias aktualiausias žinias – teorines ir praktines – apie pasaulio dirbtinio intelekto kryptis ir tendencijas, šio pramonės sektoriaus poreikius, pristatyti realius sėkmingų įmonių pavyzdžius iš užsienio. Savo pasiekimus tarptautinei renginyje dalyvaujančių investuotojų, startuolių auditorijai taip pat pristatys pažangiausi Lietuvos dirbtinio intelekto ir robotikos produktų kūrėjai.

Renginį sudaro kelios dalys: tradicinis konferencijos formatas ir MITA kuruojama startuolių konsultacinė ir B2B zona, kurioje MTEPI skatinančias priemones ir programas pristatys agentūros specialistai, rizikos kapitalo bei Lietuvos ir užsienio dirbtinio intelekto ir robotikos įmonių atstovai.

MITA kviečia konferencijoje dalyvauti skirtingų sričių naujosios kartos verslininkus. Technologijų profesionalams čia bus suteikta naujausių žinių apie jų srities verslo aplinką pasaulyje ir Lietuvoje; investuotojai atskleis begalinį robotikos ir dirbtinio intelekto verslo potencialą; kūrybininkai galės analizuoti geriausius šios srities pavyzdžius. „Siekiame pritraukti skirtinga veikla užsiimančius žmones. Manome, kad geriausios, aktualiausios inovacijos gimsta tada, kai vieni kitus gerai girdi ir bendradarbiauja technologijų kūrėjai, verslininkai ir gero dizaino, vartotojų patirties svarbą suprantantys profesionalai“, – pabrėžia MITA vadovas K. Šetkus.

Vienas pagrindinių konferencijos pranešėjų Stephen Broadhurst, kartu su komanda sukūręs pasaulyje etalonu tapusią natūraliu balsu bendraujančią dirbtinio intelekto sistemą „IBM Watson“, pasakos, su kokiais iššūkiais ji susiduria kasdien, technologijoms nuolat keičiantis ir tobulėjant. Robotus humanoidus kuriančios bendrovės „PAL Robotics“ vadovas Francessco Ferro pasakos, kokiose srityse jau dabar nepamainomi yra robotai humanoidai ir kokia yra šios pramonės srities perspektyva. Mobiliosios robotikos ir bepiločių misijų valdymo sprendimų bendrovės „Rubedo sistemos“ vienas iš steigėjų Linas Vaitulavičius analizuos, kaip per artimiausią dešimtmetį robotai pakeis nusistovėjusią pramonę ir kokią šių globalių permainų dalį gali atsiriekti Lietuva. Šarūnas Chomentauskas, duomenų analizės bendrovės „Exacaster“ vadovas atskleis, kaip dirbtinio intelekto įrankiai kasdien keičia telekomunikacijų, mažmeninės prekybos sistemas ir ką planuoja lietuvių bendrovė, kurios sukurti įrankiai kasdien apdoroja per 40 mln. Europos, JAV ir Pietų Amerikos vartotojų duomenų.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras