Kauniečių robotikos komanda ruošiasi šturmuoti pasaulio čempionatą

2018 04 20 08:26

Kauniečių robotikos komanda ruošiasi šturmuoti pasaulio čempionatą Ketvirtus metus iš eilės Lietuvos čempionų titulą „ROBOTIADA 2018“ iškovojusi Kauno jėzuitų gimnazijos komanda „Phoenix“ ruošiasi svarbiausiam iššūkiui komandos istorijoje – Detroite (JAV) vyksiančiam pasaulio čempionatui. Tik Europinių varžybų patirties turinčiai komandai šiemet suteikta galimybė stipriai patobulėti ir savo profesionalumą pademonstruoti už Atlanto, rašoma Kauno jėzuitų gimnazijos plėtros skyriaus pranešime spaudai.

„Labai džiaugiamės šiemet ketvirtą kartą iškovoję Lietuvos čempionų titulą. Jau atstovavome Lietuvai Europos čempionatuose Tenerifėje (Ispanija) bei Orhuse (Danija), kur pasiekėme neblogų rezultatų, tačiau šiemet dirbame dar stipriau ir neskaičiuodami laiko ruošiamės, jog pasaulio čempionate galėtume pademonstruoti aukščiausius rezultatus tiek robotų varžybose, tiek ir kitose rungtyse“, – kalbėjo komandos treneris Albertas Juškauskas, su kuriuo į JAV išvyksta 7 mokinių komanda: Nojus Baliūnas, Rokas Tarasevičius, Paulius Dovidaitis, Jonas Krikščionaitis, Dominykas Navickas, Goda Milašiūtė bei Povilas Kirna.

Gilinsis į vandens saugojimo galimybes

Nors čempionate didžiausias dėmesys ir skiriamas robotų varžyboms, dalyviai taip pat ruošiasi pristatyti inovatyvius projektus pagal tų metų temą.

Šiemet mokiniai gilinasi į hidrodinamiką bei domisi visomis su vandens judėjimu susijusiomis problemomis. Kauno jėzuitų gimnazijos komanda „Phoenix“, intensyviai dirbusi keletą mėnesių, čempionatui paruošė projektą apie Eko namų kvartalą, kuriame naudojama bendra vandenį taupanti ir valanti sistema su specialiai tam sukurtais prietaisais.

Susidūrė su finansiniais sunkumais

Kauno jėzuitų gimnazijos komandos šiemet vykusiame FLL (First Lego League) Lietuvos čempionate užėmė tris pirmąsias vietas, tačiau kartu su džiaugsmu atėjo ir didžiulis rūpestis. „Į pasaulio čempionatą išvykti svajojome nuo pat sezono pradžios, tačiau sužinoję, jog jis vyks Jungtinėse Amerikos Valstijose, supratome, jog šios svajonės įgyvendinti gali ir nepavykti dėl didžiulių kelionės išlaidų. Gimnazijos administracija intensyviai ieškojo rėmėjų, tačiau surasti finansinės paramos šiam tikslui buvo nelengva. Esame labai dėkingi visoms organizacijoms, kurios sutiko prisidėti prie mūsų svajonės įgyvendinimo. Šią išvyką remia Kauno miesto savivaldybė, „Robotex“, „Festo“, „V. Butkevičius ir kompanija“, „Amidus“ bei „Kilobaitas“. Išvyka į šį čempionatą – ne vienintelės mūsų planuojamos tarptautinės varžybos, kartu su antrą ir trečią vietą iškovojusiomis komandomis ketiname vykti į atviras tarptautines varžybas Estijoje, jei tik pavyks surasti pakankamai rėmėjų“, – mintimis dalinosi A. Juškauskas. Pasaulinės FLL (First Lego League) varžybos vyks Detroite (JAV) balandžio 25–28 dienomis. „Robotiadą“ organizuoja VšĮ Robotikos akademija.

Norėdami prisidėti prie komandos sėkmės ir skirti paramą, susisiekite su Kauno jėzuitų gimnazijos plėtros skyriams atstove R. Butkevičiūte.


LRT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras