6 patarimai perkantiems pirmąjį droną

2018 04 12 13:10

Nusprendusiems patiems išbandyti vis labiau populiarėjančias dronų galimybes, gali būti sunku suprasti, nuo ko reikėtų pradėti šios skraidyklės paieškas. Nors išmaniosios technologijos nuolat tobulėja ir pateikia mums ne vieną malonią staigmeną, yra keletas bendrų principų, kuriais vadovaujantis galima išsirinkti visus poreikius atitinkantį pirmąjį droną.

6 patarimai perkantiems pirmąjį droną

1. Biudžetas. Patys paprasčiausi dronai kainuoja vos keliolika eurų, o už itin funkcionalius prietaisus galima sumokėti net keletą tūkstančių, tad turėtumėte apsispręsti, kiek į droną ketinate investuoti. Atminkite, jog drono vertė priklauso nuo jo specifikacijų, tad jeigu norėsite kameros, GPS imtuvo ar kitų papildomų galimybių, už tai atitinkamai reikės sumokėti šiek tiek daugiau.

2. Kamera ir jos kokybė. Paprastesni modeliai dažniausiai neturi integruotos kameros ir dažniausiai yra mėgstami vaikų, tačiau jei nuspręstumėte gilintis į fotografavimo ar filmavimo ore subtilybes, turėtumėte įvertinti ir šio prietaiso specifikacijas, kurios dažnai nenusileidžia net ir kokybiškiems fotoaparatams. Visgi, jeigu kol kas filmuoti neketinate, galite pasvarstyti apie droną, turintį dėklą kamerai – taip bet kada šiai skraidyklei galėsite pridėti daugiau funkcionalumo.

3. Skrydžio laikas. Kai kurie dronai ore sklando ne ilgiau nei dešimt minučių, tuo tarpu su profesionalesniais prietaisais skraidyti galėsite beveik valandą. Atitinkamai nuo to priklausys ir šio gaminio panaudojimo galimybės bei drono vertė, tad turėtumėte įvertinti, ar nurodyto laiko užteks Jūsų tikslams pasiekti.

4. Veikimo atstumas. Norėdami išsiaiškinti, ar pasirinktas dronas tikrai yra tai, ko ieškote, turėtumėte atsižvelgti ne tik į skrydžio laiką, bet ir į maksimalų veikimo atstumą – suderinę šiuos du aspektus tarpusavyje, liksite patenkinti savo pasirinkimu. Atkreipkite dėmesį ir į maksimalų greitį, kuris leis nuspėti, kaip greitai pasieksite tolimiausią galimą tašką. Įvairių tipų dronai gera kaina parduodami Pigu.lt internetinėje parduotuvėje – čia tikrai rasite sau tinkamiausią.

5. Papildomos savybės. Integruotas GPS imtuvas, kliūčių atpažinimo sistema, galimybė kartu naudotis ir virtualios realybės akiniais – tai tik keletas privalumų, kuriais Jus gali nustebinti šiuolaikiniai dronai. Visgi, rinkdamiesi šį įrenginį, turėtumėte pagalvoti, kurios iš šių funkcijų iš tikrųjų Jums bus reikalingos. Žinoma, jei ketinate naudoti šią skraidyklę ne tik pramogoms ar tiesiog pasiryžote investuoti daugiau, ilgai svarstyti tikrai neverta – kuo daugiau funkcijų turės dronas, tuo daugiau jo panaudojimo galimybių galėsite sugalvoti.

6. Paskirtis. Paskutinis ir tuo pačiu svarbiausias aspektas yra būsimoji drono paskirtis, nuo kurios ir priklausys, kokios konkrečios specifikacijos Jums bus reikalingos. Rinkdami naują žaisliuką vaikams, atkreipsite dėmesį į paprastą valdymą ar tvirtesnį korpusą, ketindami fotografuoti ieškosite kokybiškesnės kameros, o jei norėsite išbandyti kaip įmanoma daugiau pramogų, Jums patiks komplektacijos, kuriose yra virtualios realybės akiniai. Variantų gali būti ir daugiau, tad svarbiausia, jog prieš pirkdami įsitiktumėte, kad pasirinktas dronas gebės atlikti viską, ko iš jo tikitės.

Atsižvelgę į visus šiuos aspektus, pakankamai greit išsirinksite visus poreikius atitinkantį droną. Jų gamintojai tiek pradedantiesiems, tiek profesionalams siūlo ne vieną skirtingą variantą, tad nesvarbu, ar ieškote drono sau, ar norite pradžiuginti vaikus, tikrai turėsite iš ko pasirinkti.

Į viršų | Skyrius: Mūsų naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras