Lietuvoje – pasaulinio lygio robotų varžybos profesionalams ir visuomenei

2018 02 20 08:25

Lietuvoje – pasaulinio lygio robotų varžybos profesionalams ir visuomeneiLietuva – robotikos šalis, tačiau dar nedaugelis žino, kaip atrodo robotų kovos ir ar gali pats robotą susikurti šešiametis? Tūkstančiai robotų entuziastų – nuo keturmečių iki technologijų profesionalų kovo pradžioje rinksis Vilniuje, išradėjų ir išmanios visuomenės šventėje „Robotiada“, kur pademonstruos robotų galimybes, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Technologijos jau kurį laiką yra persmelkusios visas mūsų gyvenimo sritis, mūsų vaikai auga išmaniame pasaulyje. Negalime jų atriboti nuo kompiuterio ar planšetinio kompiuterio, tačiau ką galime padaryti, tai suteikti vertybinį tikslą, kurį įgyvendinant laiko leidimas su išmaniaisiais įrenginiais yra ne tikslas savaime, bet priemonė kurti vertybinį projektą“, – sako renginio robotų varžybų dalies organizatorius Artūras Gaulia.

Praėjusiais metais sulaukusi 10 tūkst. lankytojų, šiais metais „Robotiada“ kovo 3 d. parodų ir kongresų cente „Litexpo“ kviečia stebėti pasaulinio lygio įvairių robotų varžybas, vaikus ir tėvus dalyvauti interaktyviose dirbtuvėse, mokslo entuziastus išgirsti įdomių pranešimų bei stebėti didžiausią robotų parodą.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/62650/

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras