Bepiločių orlaivių transformacija: žengia į naują erą

2017 06 20 09:01

Pirmoji bepiločių orlaivių technologijos banga kiek nuvylė entuziastus ir laukto perversmo pasaulyje nesukėlė. Nors bepiločių mėgėjų atsirado aibės, jų įsigalėjimą verslo aplinkoje pristabdė įstatyminė aplinka, sudėtingas valdymas, aukšta kaina, profesionalių pilotų trūkumas ir nesuskaičiuojamos bepiločių „avarijos“. Bet panašu, kad dabar žengiama į naują erą.

Ekspertai teigia, kad perversmui trūko vieno esminio elemento – dirbtinio intelekto valdomų visiškai autonominių skrydžių, rašoma pranešime spaudai.

„Panašu, kad jau žengiame į naują erą. Ilgai planuotas ir tiek diskusijų sulaukęs picos ar siuntinio pristatymas į namus bepiločiu jau yra labai realus: dėl pertvarkomų įstatymų ir pažangaus dirbtinio intelekto. Įsivaizduokite, kad einate judria gatve. Natūraliai išvengiate susidūrimo su kitais einančiais pėsčiaisiais, netikėtai praūžusiu dviratininku, apsidairote prieš eidami per perėją. Bepiločiai taip pat turi mokėti savarankiškai orientuotis aplinkoje, atskirti objektą nuo šėšėlio, numatyti galimas kliūtis, jeigu norima skrydį vykdyti per atstumą, apgyvendintose teritorijose“, – aiškino Lietuvos bepiločių orlaivių naudotojų asociacijos (LBONA) atstovas Antanas Gedvilas.

Bepiločių orlaivių transformacija: žengia į naują erą
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/59787/.

Inf. šaltinis: DELFI.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras