Lietuvos čempionus Europos robotikos čempionate palaikė ir Lietuvos ambasadorė Danijoje

2017 06 01 08:17

Gegužės 25–28 d. Danijoje vyko atviras „First Lego League“ (FLL) Europos čempionatas, kuriame dalyvavo 118 komandų iš 50 šalių. Lietuvai šiame čempionate antrus metus iš eilės atstovavo Kauno jėzuitų gimnazijos komanda „Phoenix“, kurios roboto dizainas ir programa pateko tarp geriausių pasaulyje.

Trečią kartą iš eilės nugalėję Lietuvos čempionate į Daniją išvyko septynių mokinių komanda: Nojus Baliūnas, Rokas Tarasevičius, Paulius Dovidaitis, Matas Šarapovas, Dominykas Navickas, Emilis Jukna bei Povilas Kirna su treneriais Albertu Juškausku ir Rugile Butkevičiūte.

„Labai džiaugiamės išskirtine galimybe antrus metus iš eilės dalyvauti tokiame renginyje, kuriame visos komandos demonstruoja patį aukščiausią lygį. Kadangi čempionatas yra atviras, čia dalyvavo ir Jordanija, Indija, Libanas, Pietų Korėja, o čempionato nugalėtojais šiemet tapo Malaizijos atstovai. Su tokiomis šalimis varžytis išties sunku, nes ten jau įsišaknijusios FLL tradicijos. Visgi šiemet jautėmės žymiai stipriau pasiruošę, nes jau turėjome tokių varžybų patirties. Buvome įsirengę gražų stendą, pasiruošę įvairių veiklų ir prizų. Už tai esame dėkingi savo rėmėjams: „Kilobaitui“, Robotikos akademijai, „NFQ technologies“, „Rubedo sistemoms“, „Lemonai“, „Amidus“ bei „Lazerinės odontologijos centrui“ ir, žinoma, Kauno jėzuitų gimnazijai“, – įspūdžiais dalinosi Albertas Juškauskas.

Šiame čempionate komandos varžėsi trijose kategorijose: robotų varžybose, projektų ir vertybių pristatymuose bei inovatyviausio roboto ir programos kategorijoje. Būtent pastarojoje lietuvių komanda pasirodė geriausiai. Pademonstravusi aukščiausius rezultatus ji pateko tarp dešimties geriausių.

„Labai džiaugiamės, jog mūsų robotas ir programa buvo įvertinti pačiais aukščiausiais balais, kadangi įdėjome labai daug darbo. Vertintojams pristatėme net aštuonias skirtingas konstrukcijas ir jau po pirmojo pristatymo susilaukėme labai daug pagyrų. Kadangi taip gerai pasisekė savo dizainą ir programą teko pristatyti dar dviems kompetentingų teisėjų grupėms, kurios sutarė, kad mūsų konstrukcija buvo inovatyvi bei puikiai subalansuota. Nuoširdžiai manome, kad patekimas tarp pačių stipriausiųjų yra puikus pasiekimas“, – sakė komandos treneris.

Savo vizitu komandą pagerbė Lietuvos ambasadorė Danijoje Gintė Damušis. Su vaikais ji praleido visą dieną: stebėjo pasirodymą robotų varžybose, roboto dizaino ir programos bei projekto ir vertybių pristatymus. Ambasadorė pasidžiaugė teigiamais teisėjų komentarais bei puikiais vaikų pasiekimais. Atsidėkodami ambasadorei gimnazistai įteikė komandos marškinėlius.

FLL (First LEGO League) varžybas Lietuvoje organizuoja VšĮ Robotikos akademija. Kiekvienai metais skelbiama nauja varžybų tema, kuri tuo metu yra aktuali visame pasaulyje. FLL varžybose gali dalyvauti 9–16 metų jaunuoliai vadovaujami trenerio. Tai vienos populiariausių varžybų pasaulyje, kuriose per metus varžosi daugiau nei 255 tūkstančiai jaunuolių iš 88 pasaulio šalių. Varžybų pradininkai – „Segway“ išradėjas Dean Kamen bei Kjeld Kirk Kristiansen, „LEGO Group“ atstovas. Šių varžybų tikslas skatinti draugiškas varžybas, techninį kūrybingumą, mokymąsi su tikslu spręsti aktualias problemas.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras