Didžiausiose Europos robotikos varžybose Lietuvai atstovaus kauniečiai

2017 05 24 09:34

Daugkartiniai „First Lego League“ (FLL) Lietuvos čempionai, Kauno jėzuitų gimnazijos komanda „Phoenix“, intensyviai ruošiasi antrajam Europos čempionatui, kuris gegužės 25–29 dienomis vyks Orhuse (Danija).

Antrą kartą į tokio tipo čempionatą vyksianti komanda džiaugiasi, jog jau turi tokių varžybų patirties, todėl žino, ko tikėtis nuvykus. „Norėdami gerai pasiruošti šių metų čempionatui paaukojome labai daug laiko, todėl tikimės kaip įmanoma geresnio rezultato. Daug dirbome kurdami projekto idėją, taip pat tobulindami roboto dizainą ir programą. Pernai į čempionatą vykome su ganėtinai paprasto dizaino robotu, šiemet į lagaminą bandysime sutalpinti aštuonias skirtingas konstrukcijas“, – kalbėjo Kauno jėzuitų gimnazijos robotikos treneris Albertas Juškauskas.

Didžiausiose Europos robotikos varžybose Lietuvai atstovaus kauniečiai

Siūlys unikalią idėją

Kiekvienais metais čempionato rengėjai pasiūlo bendrą temą, pagal kurią rengiamasi robotų varžyboms, taip pat ruošiami projektai, komandų vertybės. Šių metų tema – gyvūnai sąjungininkai. Norėdama pasiūlyti unikalią projekto idėją, dar rudenį komanda vyko į Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centrą bei gyvūnų prieglaudą, norėdami išsiaiškinti jų veiklos principus, kuriuos panaudojo kurdami projektą.

Pagrindinė projekto mintis – pasiūlyti valstybiniu mastu įkurti įstaigą, teikiančią gyvūnų terapijos paslaugas visuomenei, padedančią visuomenės nariams pasirūpinti gyvūnais, šviesti visus žmones, o ypač vaikus, kaip tinkamai rūpintis gyvūnais. Ši įstaiga kartu apimtų vaikų namus, senelių slaugos namus ir gyvūnų globos namus.

Kels aukštesnius tikslus

Trečią kartą iš eilės nugalėję „First Lego League“ (FLL) Lietuvos čempionate teisę vykti į Daniją iškovojo septynių mokinių komanda: Nojus Baliūnas, Rokas Tarasevičius, Paulius Dovidaitis, Matas Šarapovas, Dominykas Navickas, Emilis Jukna bei Povilas Kirna.

„Pernai į Tenerifę (Ispanija) vykome penkiese ir pastebėjome, jog tokio mąsto renginyje mūsų komanda buvo labai maža: trūko laiko tinkamai pasiruošti varžyboms. Šiemet į renginį vyksime su didesne komanda ir keliame aukštesnius tikslus. Sieksime papulti į dvidešimtuką“, – teigė komandos treneris.

„Kai buvo paskelbta, jog čempionatas vyks Danijoje, manėme, jog šį kartą galbūt nekils tiek finansinių sunkumų, norint išsiųsti savo komandą, kiek jų teko patirti pernai. Deja, šių metų kelionė dar brangesnė, o ir mokinių šiemet vyksta daugiau. Esame be galo dėkingi savo rėmėjams, nes tik jų dėka komanda galės pademonstruoti savo galimybes tarptautinėje arenoje“, – džiaugėsi treneris. Šios išvykos rėmėjais tapo „Kilobaitas“, „Robotikos akademija“, „NFQ technologies“, „Rubedo sistemos“, „Lemona“, „Amidus“ bei „Lazerinės odontologijos centras“.

Varžybos sulaukia vis daugiau dalyvių

FLL varžybas Lietuvoje organizuoja VšĮ Robotikos akademija. Iki varžybų komandos savo jėgas pasitikrina regioniniuose turuose, o finalas vyksta renginio „Robotiada“ metu. „Labai džiaugiamės, kad kiekvienais metais FLL varžybų dalyvių skaičius auga. Matome, kad mokyklos, tėveliai noriai įsitraukia į šias draugiškas, komandos vertybes formuojančias varžybas. Labai džiaugiamės, kad tokios įstaigos kaip Pakruojo Rotary klubas prisideda prie pagalbos mažesnėms įstaigoms įsigyjant važybų laukus. Tokia pagalba leidžia dar didesniam skaičiui draugiškųjų išradėjų išmėginti savo jėgas varžybose“, – sako Kristijonas Vasiliauskas, VšĮ „Robotikos akademijos“ bendraįkūrėjas, „Robotiados 2017“ vadovas.

FLL Europos čempionatas vyks gegužės 25–28 dienomis Orhuse, Danijoje. Naujas FLL sezonas startuos šių metų rugjūčio gale, jo tema – hidrodinamika.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras