Lietuvoje vis labiau populiarėjančio įrenginio laukia nelengvi laikai

2017 04 19 09:55

Lietuvoje mažų bepiločių orlaivių populiarumas kasmet vis didėja, todėl praėjusių metų vasarą Civilinės aviacijos administracija (CAA) papildė jų naudojimo taisykles. Dabar dronų savininkai turi laikytis griežtesnių apribojimų saugumui užtikrinti. Šios srities iniciatyvų imasi ir Europos Sąjunga.

Griežtesni reikalavimai

„Bendroji aviacija funkcionuoja pagal griežtus dešimtmečius kurtus reikalavimus. O bepiločių orlaivių technologija žengia pirmus žingsnius, todėl taisyklės, reguliuojančios šią technologiją, yra labai šviežios“, – pasakoja CAA Skrydžių priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Adolfas Kuzborski.

Pernai rugpjūtį CAA nusprendė, jog daugiau kaip 300 g sveriantis dronas privalo skristi ne arčiau kaip 50 metrų atstumu nuo pašalinių žmonių, pastatų ir transporto priemonių, taip pat ne aukščiau kaip 120 metrų nuo žemės paviršiaus. Būtina suteikti pirmenybę pilotuojamiems orlaiviams, visada gerai matyti droną. Draudžiama skraidinti tokį bepilotį orlaivį virš žmonių masinių renginių metu, virš miestų ir miestelių, privačių teritorijų.

Lietuvoje vis labiau populiarėjančio įrenginio laukia nelengvi laikai
© DELFI (R. Narmonto nuotr.)

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/59046/.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras