Robotas siurblys: privalumai ir trūkumai

2017 03 14 08:01

Robotas siurblys yra visai nebloga idėja, kaip palengvinti buitį, ypač, jei šiems darbams ne tik trūksta laiko, bet ir noro.

Išbandžius vieną brangiausių rinkoje robotą siurblį „Samsung PowerBot VR9300“ įspūdžiai nevienareikšmiai. Naudojant robotą siurblį namai tikrai tampa švaresni, nei jo nenaudojant, tačiau jis gali patenkinti ne visų lūkesčius. Siurblys buvo išmėgintas apie 70 kv. m plote: vieną kartą pustuščiame, kitą kartą – labiau apstatytame būste. Kai būste yra mažai baldų, roboto siurblio valymo rezultatai geresni dėl labai paprastos priežasties – baldai jam netrukdo valyti.

Lengviau ir šeimininkams: mažiau daiktų reikia pakelti nuo grindų, kad po jais išvalytų robotas. Tačiau kai būste baldų yra daugiau – prasideda sunkumai. Jei robotas valo važiuodamas šalia baldo, tad prie jo lieka nenuvalyto ploto, taip pat po kai kuriais baldais robotas negali palįsti dėl savo aukščio, pavyzdžiui, po spintelės kraštu ar sofa. Dar kitas atvejis – palindęs po lova siurblys gali iš po jos ir neišvažiuoti bei „užmigti“, tad roboto teks paieškoti.

Robotas siurblys: privalumai ir trūkumai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/produktai/namams/58653/.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras