Sukurtas robotas, kurį myli žmonės ir… šunys

2017 02 25 10:36

Problema, su kuria susiduria daugelis šiuolaikinių skubančių žmonių, – kas prižiūrės šunį, kai šeimininkų nėra namuose? Panašu, kad atsakymas gali būti „CleverPet“, rašo robohub.rog.

„CleverPet“ yra žaidimų konsolė šunims. Ji moko šunis žaisti ir rūpinasi, kad vieni likę augintiniai nenuobodžiautų. „CleverPet“ naudoja šviesų spektrą, kurį mato šunys. Be to, turi garsiakalbius, kad galėtumėte bendrauti su savo šunimi, kol nesate namuose, ir mikrofonus, kad girdėtumėte augintinių lojimą.

Sukurtas robotas, kurį myli žmonės ir… šunys

„CleverPet“ yra gana paprastai naudojamas ir valdomas per mobiliąją programėlę. Ja taip pat galėsite sekti, ar jūsų šuo progresuoja: pavyzdžiui, ar geriau atlieka komandas ir pan.

Konsolė duoda šunims komandas ir, jeigu jie ją atlieka teisingai, pavaišina kokiu skanėstu (kuriuo ryte išeidamas turi pasirūpinti šeimininkas). Užduotys prasideda nuo pačių lengviausių – kai šuo turi tiesiog paspausti bet kurį „CleverPet“ mygtuką. Vėliau jos sudėtingėja, kitaip tariant, konsolė moko šunį bendrauti vis įdomesniais būdais.

Konsolės kaina – apie 200 JAV dolerių.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras