Robotas „Salto“ jau gali peršokti sieną

2017 02 03 09:11

Robotikos inžinieriai sukūrė robotą, kuris gali labai aukštai pašokti į orą, peršokti sieną arba atlikti daug vertikalių šuolių iš eilės. Tai – dažniausiai galintis šokinėti kada nors sukurtas robotas, praneša sciencedaily.com.

Berkeley universiteto mokslininkai tikisi, kad robotas padės ateityje stichijų ir nelaimių nusiaubtose vietose ieškoti aukų.

Robotas „Salto“ jau gali peršokti sieną

Robotas „Salto“ buvo sukurtas išstudijavus turbūt geriausiai vertikaliai šokinėjantį gyvūną – galagą. Jis per 4 sekundes į aukštį gali pašokti net penkis kartus.

„Salto“ per sekundę gali pašokti 1,75 m į aukštį. Kadangi robotas sukurtas remiantis galios moduliacija, jam prieš šuolį nereikia „apšilti“, todėl, vos pašokęs, jis gali pašokti vėl. Kol kas robotas pasiekė 78 proc. galago judrumo. Iki šiol robotui buvo pavykę pasiekti tik 55 proc.

„Derindami technologinius sprendimus su biologija, galbūt visai netrukus jau galėsime pasivyti gamtą“, – sako vienas iš „Salto“ kūrėjų Ronaldas Fearingas.

„Salto“ sveria 100 gramų, jo ūgis – 26 cm. Tiesa, šis robotas nėra galintis aukščiausiai pašokti. Kol kas jį gerokai lenkia „Taub“ šokinėjantis robotas, galintis pasiekti 3,2 m aukštį.

Salto aprašymas publikuotas žurnale „Science Robotics“.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras