„Bowie“ – robotas rinks šiukšles paplūdimiuose

2016 12 28 20:53

Jauna kanadietė, besidominti robotika ir norinti prisidėti prie aplinkos gerinimo, sugalvojo sukurti robotą, kuris valytų paplūdimius nuo šiukšlių.

„Panaudoję robotikos gudrybes kokioje nors socialinėje srityje, jūs pamatysite, kaip technologija gali paveikti pasaulį ir pakeisti jį į geresnę pusę“, – sako šio neįprasto aparato kūrėja Erina Kenedi.

Spalvingą keturračio roboto „Bowie“ konstrukciją įkvėpė šiuolaikinis marsaeigio dizainas. Mašina pavadinta dainininko Deivido Bowie garbei ir pagaminta į pagalbą pasitelkus 3D spausdintuvą. Prie roboto pritaisytas specialus manipuliatorius, kuris renka šiukšles paplūdimyje, tačiau Kenedi tikisi, kad tai tik pradžia.

„Bowie“ – robotas rinks šiukšles paplūdimiuose

„Vieną dieną robotai taps efektyvia priemone surinkinėti šiukšles paplūdimiuose, ypač kai kalbama apie smulkius plastikinius fragmentus, kurie kelia pavojų paukščiams. Jei jie pagalvos, kad tai maistas ir jį sules, tai gali juos pražudyti.“

Erina Kenedi robotais susidomėjo būdama 13 metų po įvykusios sportinės traumos. „Kadangi nieko negalėjau daryti, o tik sėdėti namie, turėjau kažkuo užsiimti,. Tada man į rankas papuolė komplektas „Lego Mindstorms“, ir aš pradėjau gaminti robotus, – pasakojo ji. – Aš koncentruojuosi į savadarbes robotizuotas mašinas, kurias galima demonstruoti pasauliui, jį tyrinėti ir tuo pačiu daryti jį geresniu.“

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras