„Mitsubishi Sakura 2“ – robotas dirbs pavojingose sprogimams vietose

2016 12 11 09:48

„Mitsubishi Heavy Industries“ ir Čibos technologijos institutas sukūrė nuotoliniu būdu valdomą mobilų robotą „Sakura 2“, kuris galės dirbti dujų prisikaupusiose patalpose, kuriose kibirkštis arba dujų šaltinis gali sukelti sprogimą arba gaisrą.

Nuo pirmųjų anglių kasyklų laikų degiosios dujos jose buvo pagrindinis pavojus žmogui. Požeminiuose tuneliuose, naftos perdirbimo, chemijos gamyklose, dujų telkiniuose ir netgi namuose dujų nuotėkis turi būti nustatomas kuo atsargiau. Todėl šį pavojingą darbą geriausiai galėtų atlikti robotas „Sakura 2“. Šis robotas pagamintas pagal specialų dizainą, kurio dėka bus galima išvengti katastrofos.

Remiantis robotų, kovojančių su avarijomis atominėse elektrinėse, patirtimi buvo sukurtas robotas „Sakura 2“, kuris sugeba ištirti dujų prisikaupusias vietas, atlikti avarinius patikrinimus ir smulkų remontą. Jis naudoja patvaraus slėgio technologiją ir sprogimui atsparų užvalkalą, kad izoliuotų savo ličio-jonų akumuliatorius, valdymo sistemas ir elektrinį variklį.

„Mitsubishi Sakura 2“ – robotas dirbs pavojingose sprogimams vietose

Užvalkalas yra atsparus išorinei aplinkai ir sulaiko dujas nuo nutekėjimo. Jei netyčia užvalkalas bu pažeistas, į išorę išeis oras, o ne dujos.

Roboto dydis – 710 х 420 х 540 mm, svoris – 60 kg, jis juda 1,2 km/h greičiu ir gali dirbti 45 laipsnių kampu naudodamas savo dvi pagrindines paieškos sistemas ir keturis daugiafunkcinius skenerius.

Pasak žiniasklaidos, robotą „Sakura 2“ jau pripažino Pramonės saugumo technologijos universitetas Japonijoje (TIIS), o partneriai planuoja gauti prietaisui sertifikatą remiantis ATEX direktyvomis. Kūrėjai teigia, kad kitos roboto versijos turės talpesnę bateriją ir robotizuotą ranką.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras