Lietuva – unikalių robotų testavimo aikštelė

2016 11 20 12:13

Nenustebkite, jeigu einant šaligatviu prasilenksite su siuntas gabenančiu robotu, o prisėdus parke prie jūsų atskubės gaiviuosius gėrimus siūlantis mobilusis kioskas. UAB „Logistikos inovacijos“ drąsiai bando savo idėjas, o lietuviai dažniausiai net patys to nežinodami tampa unikalių pasaulyje eksperimentų dalyviais.

„Lietuvoje turime tokių verslo idėjų, kurioms čia per ankšta. Jomis reikia dalintis su užsienio šalimis, ieškoti globalių partnerių, kurie prisidėtų prie ambicingų planų įgyvendinimo. Tarptautinio bendradarbiavimo skatinimas tiek verslo, tiek mokslo srityje yra vienas iš inovacijų politikos Lietuvoje prioritetų“, – apie lietuviškų įmonių potencialą kalbėjo Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Kęstutis Šetkus.

Lietuva – unikalių robotų testavimo aikštelė

Kaip per tris mėnesius sukurti roboto prototipą ir surasti tarptautinių partnerių, kodėl reikia džiaugtis konkurentais ir kokie didžiausi besikuriančios įmonės su didelėmis ambicijomis iššūkiai – startuolio „Logistikos inovacijos“ vadovas Roman Drokov.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/57184/.

Inf. šaltinis: Alfa.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras