„Compressorhead“ kūrėjai – apie robotų teises ir rokenrolą

2016 11 18 11:09

Robotai tikrai pralenks žmogų, tačiau tik tam tikrose srityse. Taip LRT.lt sako robotikos ekspertas, vienas iš robotų grupės „Compressorhead“ kūrėjų inžinierius Stockas Plumas. „Compressorhead“ gitaristas turi 78 pirštus, o bosistas gali groti 400 taktų per minutę greičiu. Galimybės – neribotos. Man labai įdomu jas ištirti. […] Gal robotai ir pavogs mūsų darbus. O gal ir ne. Tai – iššūkis, kurį turime priimti“, – sako S. Plumas.

„Compressorhead“ sudaro trys robotai – gitaristas Fingers, bosistas Bones ir būgnininkas Stickboy. Šiuo metu konstruojami dar du grupės nariai – vokalistas ir gitaristė Helda. Grupė įkurta 2007 metais, tačiau didesnio dėmesio susilaukė tik 2015 metais, kai į pagalbą atskubėjo legendinės kanadiečių grupės „NoMeansNo“ įkūrėjas Johnas Wrightas. Jis robotams kuria dainas ir vokalistui skolins savo balsą.

„Compressorhead“ kūrėjai – apie robotų teises ir rokenrolą

„Compressorhead“ pavyko apie save sukurti tikrą legendą. Didžiausi pasaulio muzikos portalai jau turi interviu su grupės robotais, kuriuose jie žmones draugiškai vadina „meatbags“ ir tikina, kad jų tikslas – rokenrolas, o ne žmonijos užkariavimas.

Su „Compressorhead“ kūrėjais – Markusu Kolbu ir S. Plumu (dar žinomu kaip Mister Stock) pasikalbėjome Berlyne, neseniai atidarytose robotikos dirbtuvėse.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/57177/.

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras