Žaislinis robotas-šuo „WowWee CHiP“

2016 11 07 17:15

Žaislų gamintoja kompanija „WowWee“, išgarsėjusi savo robotu „Robosapien“ (2004), pagaliau pademonstravo naują išmanųjį žaislą – robotą-augintinį „CHiP“ Niujorke vykusioje parodoje „CE Week 2016“. Šį mielą robotizuotą padarėlį pristatė pagrindinis komandos technikos direktorius Devinas Saferis.

Nors robotas „CHiP“ ir orientuotas į vaikus, jis pasižymi ganėtinai sudėtingu dirbtiniu intelektu palyginus su įprastu žaislu. Kaip ir tikras naminis gyvūnas, robotas sugeba reaguoti į žmogaus veiksmus, tokius kaip rankų plojimas ir prisilietimai, taip pat atpažįsta balsus ir mėgsta, kai jį paima ant rankų. Infraraudonųjų spindulių matomumo ir radijo švyturių technologijos dėka robotas-šuo „CHiP“ puikiai orientuojasi aplinkoje.

Žaislinis robotas-šuo „WowWee CHiP“

Robotizuotas žaislas veikia kartu su išmaniuoju telefonu „Bluetooth Low Energy“ ryšiu. Vartotojas gali valdyti robotą „CHiP“, o taip pat su juo žaisti, naudodamas specialų kamuolį. Kaip ir robotas-siurblys, išsikrovęs, automatiškai nuvažiuoja į pasikrovimo bazę. Jei vartotojas nešios specialiąją apyrankę, robotas sekios paskui jį kaip tikras šuniukas.

Žiniasklaidos duomenis, kompanija „WowWee“ demonstruodama savo robotą „CHiP“ norėjo parodyti, kiek ženkliai technologijos pažengė į priekį nuo pirmojo „Robosapien“ – šokančio roboto, kuris labiau tiko pramogai, nei naudingam vartojimui. Dirbtinio intelekto dėka, „CHiP“ gali išugdyti artimą ryšį su vaikais. Jei žmogus nuolatos bendraus su savo robotu, jis gali jį išmokyti reaguoti į savo šeimininką jam priimtinais būdais.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras