Galinga robotų šventė Vilnių šeštadienį teleportuos į ateitį

2016 09 30 21:27

Robotų eitynės ir kovos, bepiločių orlaivių pasirodymai ir jų valdymo pamokos – tokios pramogos numatomos šeimos šventėje „Pažink inovacijas“, kuri šeštadienį, spalio 1-ąją, rengiama sostinėje, pievoje prie Baltojo tilto.

Šiuo smagiu renginiu baigsis Ūkio ministerijos kartu su partneriais pirmą kartą Lietuvoje organizuota Inovacijų savaitė. „Lietuviai vis labiau žinomi pasaulyje kaip talentingi robotų kūrėjai – vis daugiau robotų kūrėjų pradedančiųjų įmonių gauna finansavimą iš solidžių tarptautinių kompanijų, vis dažniau iš pasaulinių robotų lenktynių ar robotų sumo parsivežame auksą. Šeštadienį pirmą kartą įvairiausių lietuviškų technologijų kūrėjai, inovatoriai ir išradėjai susirinks vienoje vietoje, tad turime puikią progą iš arti pamatyti, ką esame nuveikę robotikos srityje“, – sako ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Vidurdienį prasidėsiančios ir iki pat vakaro vyksiančios šventės erdvėje taip pat vyks naujausių technologijų paroda, bus pristatomi įvairūs technologijų būreliai, veiks kūrybinės dirbtuvės.

Renginio dalyviai mokysis konstruoti ir kurti savo robotus, vyks robotų krepšinio, futbolo, sumo, linijos sekimo varžybos. Mažųjų šventės dalyvių laukia batutų pramogos. Ši šeimos šventė – baigiamasis pirmą kartą Ūkio ministerijos organizuojamos „Inovacijų savaitės 2016“ renginys. Per šešias dienas Vilniuje ir Kaune vyko daugiau kaip 50 nemokamų renginių, skirtų profesionalams – verslininkams, tyrėjams, taip pat visuomenei – pradedantiesiems verslininkams, studentams, inovacijomis besidomintiems žmonėms.

„Inovacijų savaitės 2016“ renginius organizavo Ūkio ministerija kartu su partneriais Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, Lietuvos inovacijų centru, Visorių informacinių technologijų parku, Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parku, Fizikos instituto mokslo ir technologijų parku, Kauno mokslo ir technologijų parku, taip pat su įvairiomis mokslo ir studijų institucijomis. Prie Inovacijų savaitės prisijungė ir sėkmingai dirbantys verslininkai, inovatoriai, kūrėjai, mokslo atstovai.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras