KTU stende #SWITCH! – robotų konstravimas, kūrybinės dirbtuvės ir technologinės naujovės

2016 09 07 18:01

Nuotrauka iš ateities darbo vietos, papuošalai iš elektronikos prietaisų, veikiančių robotų konstravimas,paskaitos ir diskusijos – visa tai pamatys, išgirs ir patirs apsilankiusieji Kauno technologijos universiteto(KTU) stende informacinių technologijų bei verslumo renginyje #SWITCH! šią savaitę.

KTU stende #SWITCH! – robotų konstravimas, kūrybinės dirbtuvės ir technologinėsnaujovės

Rugsėjo 8–9 dienomis Vilniuje, „Litexpo“ parodų rūmuose jau antrą kartą vyks didžiausias Baltijos regioneinformacinių technologijų bei verslumo renginys #SWITCH! Renginyje įkvepiančia patirtimi dalinsis Lietuvosir užsienio verslo bei visuomenės lyderiai, startuolių kūrėjai, vizionieriai.

KTU parodos lankytojų lauks 5 salėje „Cool&Crazy“ zonoje su naujausiomis inovacijomis, bei galimybe jasišmėginti.

Verslą galima pradėti ir mokyklos suole

„KTU „Startup Space“ yra atvira ir stipri bendruomenė su dideliu mentorių tinklu. Čia – puiki aplinkanorintiems pradėti kurti, ir augti tarp tų, kurie jau kuria. Džiaugiamės, jog savo veiklą KTU „Startup Space“pradėjo per 50 startuolių įmonių. Mūsų durys atviros visiems, norintiems kurti“, – apie galimybes,svajojantiems sukurti verslą, kuris pakeistų pasaulį, pasakoja Donatas Smailys.Pirmojo ir paties didžiausio akademinio startuolių inkubatoriaus vadovas D. Smailys įžvalgomis sumoksleiviais dalinsis rugsėjo 8 dieną 12 valandą.

Jaunas amžius verslui kurti – ne kliūtis. Štai „Solid Education“ įmonės vykdantysis direktorius RemigijusJakštys verslą pradėjo būdamas 14-kos. #SWITCH! metu jis dalinsis savo asmenine patirtimi ir atsakys įmoksleivių klausimus.

KTU stende #SWITCH! – robotų konstravimas, kūrybinės dirbtuvės ir technologinėsnaujovės

„Cool&Crazy“ zonoje – KTU inovacijos

Visus renginio lankytojus KTU kviečia užsukti į „Cool&Crazy“ zoną, kurioje jų lauks technologinės pramogosir kūrybinės dirbtuvės.

KTU „Startup Space“ kvies nusifotografuoti interaktyviame stende, kuriame bus galima išsirinkti sautinkamą ateities darbo aplinkos foną bei iškart atsispausdinti nuotrauką. Jaunųjų kompiuterininkų mokyklaatsiveš moksleivių „Arduino“ platformoje sukonstruotus robotus ir spalvų atpažinimo priedėlį prie išmanaustelefono.

KTU Studentų mokslinė draugija pakvies pažadinti savyje menininką ir iš senų elektronikos prietaisų daliųsusikonstruoti tikrą meno kūrinį. Sunku patikėti, bet iš mikroschemų gali išeiti ir žaislai, ir papuošalai, irkonceptualūs meno kūriniai.

KTU stende #SWITCH! – robotų konstravimas, kūrybinės dirbtuvės ir technologinėsnaujovės

KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultetas pristatys Technologijų mokymo centrą, kuris aprūpintasnaujausia technologine įranga skirta moksleiviams, padedančia susipažinti su elektronikos principais.Parodos metu bus galima susikonstruoti bei valdyti įvairaus sudėtingumo elektronikos įrenginius.Inovatyvių sprendimų ugdymo erdvė „Fab Lab Kaunas“ pristatys įgyvendintus elektronikos ir automatikosprojektus. Norintieji galės išbandyti elektronikos inžinerijos subtilybes ir pamėginti suprogramuoti veikiantįrobotą.

KTU Stende bus galima susipažinti su studentų sukurtais inovatyviais bei puikią ateities verslo perspektyvąturinčiais išradimais: praturtintos realybės sistema, periferinei vestibuliarinei funkcijai tirti sukurtu –„INTVEST“ prietaisu bei virtualaus irklavimo ir varžybų transliavimo sistema. Dalyviai galės pakalbėti suišradėjais ir pamėginti suprasti, kokie veikimo principai slypi po šiais, sudėtingai skambančiais,pavadinimais.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras