Socialūs robotai vaikus mokys kalbų

2016 07 25 08:12

Tilburgo universiteto mokslininkai, bendradarbiaudami su keliais Europos universitetais, kuria socialių robotą, kuris galėtų bendrauti su vaikais ir padėtų jiems mokytis anglų bei vokiečių kalbų.

Tai – pirmasis toks projektas, kuriame robotas moko vaikus kalbų. Projekto tikslas – sukurti kuo daugiau programų, skirtų mokytis kalboms.

Socialaus roboto kūrėjai tikina, kad šiuolaikiniame pasaulyje būtina mokėti bent vieną užsienio kalbą. Migrantų vaikams, kuriems mokykloje tenka mokytis viena kalba, o namuose bendraujama kita, dažnai būna nelengva persiorientuoti.

Socialūs robotai vaikus mokys kalbų

Geriau išmokta kalba padės vaikams pasiekti geresnių mokslo rezultatų ir lengviau susirasti draugų.

Tilburgo universiteto mokslininkų teigimu, kuo anksčiau vaikas pradės mokytis kalbų, tuo geresni rezultatai bus. Todėl jų roboto projektas pirmiausiai orientuotas į priešmokyklinio amžiaus vaikus, rašoma phys.org.

Šiuo metu tyrėjai atlieka eksperimentus su trimečiais vaikais ir jų tėvais. Liepos pabaigoje bus baigtas pirmasis eksperimento etapas, o rugpjūčio mėn. jau turėtų būti aiškūs pirmieji rezultatai. Visas vaiko ir roboto bendravimas ir stebimas mokslininkų ir vaiko tėvų bei filmuojamas. Teigiama, kad kol kas vaikai labai noriai bendrauja su robotais.

2009 m. ELIAS instituto atliktas tyrimas parodė, kad vaikai antros kalbos gali išmokti dar būdami priešmokyklinio amžiaus.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras