Telefono dėkle gali tilpti dronas?

2016 06 18 13:03

Telefonų dėklai – dar viena vieta, kur inžinierių fantazija yra beribė. Nieko nebestebina telefono dėklas-piniginė, arba žiebtuvėlis ar net dujų balionėlis. Britų kuriamas telefono dėklas šį kartą gali nustebinti visą pasaulį, nes jame telpa… skraidantis dronas. Tiesa, jis labai mažas ir lengvas.

„Buzz Technology“ kompanija iš Didžiosios Britanijos šiuo metu darbuojasi prie unikalaus telefono dėklo prototipo „Drone-in-a-Phone“. Jame turėtų tilpti nedidelis dronas su kamera, galintis ore skristi apie 25 minutes. Pats dronas ya mažytis ir turi tilpti telefono dėklo nugarėlėje. Jis pakraunamas nuo telefono kameros, aišku, valdomas naudojantis tuo pačiu telefonu ir jame įdiegta programėle. Dėkle taip pat bus 3 drono kameros priedai („žuvies akies“, makro, ir standartiniai lęšiai). Tokiu būdu dronas gali virsti visai nebloga 8–12 megapikselių raiškos kamera. Pats telefono dėklas apsaugo telefoną nuo smūgių – kokia ir yra pirminė jo paskirtis.

Telefono dėkle gali tilpti dronas?

„Buzz Technology“ specializacija – darbas su 3D spausdintuvais, tad dabar šio drono prototipas yra „atspausdintas“. Rugsėjo pabaigoje jie ketina pradėti masinio finansavimo („Kickstarter“) kampaniją, kurios metu sieks surinkti pinigų komercinei tokio telefono dėklo su dronu gamybai. Iki tol pusmetį bus tobulinamos technologijos, eksperimentuojama su medžiagomis ir t. t.

Gal šis projektas ir kelia šypseną, tačiau net ir nesėkmės atveju tai turėtų suteikti daugiau galimybių kitiems telefonų dėklų gamintojams, kurie nori pasauliui parodyti kažką įdomaus ir kai kam reikalingo. Tokio drono problema – per mažas svoris, nors kamera ir baterijos veikimo laikas yra pakankamai neblogai išdirbti. Reiškia liks tik patobulinti kai kurias technologijas ir mažyčius dronus su kameromis galime greitai turėti visi.

Inf. šaltinis: Pigu.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras