„PowerEgg“ – unikalus kiaušinio formos bepilotis

2016 05 30 11:06

Įprastai, jei norite droną pervežti į kitą vietą, arba pasiimti kartu su savimi į kelionę, jums reikia jį išardyti, o paskui ilgai surinkinėti. Tačiau Pekino kompanija „PowerVision Robot“ sukūrė „PowerEgg“ – tai unikalus dronas, akimirksniu susilankstantis į „kiaušinį“, todėl jį patogu ir lengva transportuoti.

Po 18 mėnesių trukusių darbų, „PowerEgg“ yra pirmasis kompanijos „PowerVision“ komercinis bepilotis. Pasak kūrėjų, kiaušinio formos dizainas, ne tik užtikrina portatyvumą, bet ir suteikia dronui daugiau stabilumo.

PowerEgg – unikalus kiaušinio formos bepilotis

Išjungus „PowerEgg“ visos jo dalys susilanksto irr dronas tampa panašus į kiaušinį. Drono apačioje integruota 360 laipsnių panoraminė 4K HD kamera. Pasak kompanijos „PowerVision“, drono „PowerEgg“ rotoriai yra didesni nei įprastų komercinių dronų.

„PowerVision“ kol kas nepaskelbė pilnos „PowerEgg“ informacijos, tačiau kompanija teigia, kad dronas bus lengvas ir pakankamai mažas, kad jį galima būtų nešiotis kuprinėje.

Kameros sistemos dėka skrydžio metu dronas ne tik fotografuoja ir filmuoja vaizdus realiu laiku, bet ir dirba su optiniais davikliais, skirtais vidinei navigacijai.

Kompanija „PowerEgg“ taip pat sukūrė ir distancinį valdymo pultą, kurį labai paprasta valdyti. Teigiama, kad droną sugebės valdyti net vaikas.

„PowerVision“ norėjo sukurti patrauklų, tačiau funkcionalų „PowerEgg dizainą“, – sako generalinis kompanijos direktorius Volis Čenas. – Manome, kad ovali forma yra ne tik stilinga, bet taip pat pasižymi struktūriniais ir funkcionaliais privalumais. Ši konstrukcija – tai kai kas daugiau, nei skraidantis robotas. Tai tikras meno kūrinys.“

Anot žiniasklaidos, „PowerEgg“ bus galima įsigyti antroje šių metų pusėje. Kaina kol kas nežinoma.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras