Trys vietos, kur robotai pakeitė žmones

2016 05 11 12:20

„Ko niekada nepakeis robotai?“ štai tokį klausimą uždavė „Planas Chuliganas“ vadovas Dovydas Braukyla, kuris savo pranešimo pradžioje bandė visus įtikinti, kad robotai kai kuriose srityse jau perėmė žmonių darbus.

Didžiausiame Baltijos šalyse technologijų ir inovacijų festivalyje „Login“ jis pateikė tris pavyzdžius, kurie rodo, jog robotai – kaip pranešėjas skambiai pavadino dirbtinį intelektą – jau sugebėjo pakeisti kai kurių profesijų atstovus. „Dirbtinio intelekto sprendimai jau pristatyti mūsų pasaulyje. „Apple“ gamintuose telefonuose jau naudojamės Siri, kuri nuolat mokosi. Elektroninėse parduotuvėse dirbtinis intelektas naudojamas nuspėjant, kas gali rūpėti pirkėjams“, – tvirtino D. Braukyla ir pripažino, kad išties šioje srityje vyksta daug didesnis perversmas nei galime įsivaizduoti.

Tai liudija ir skaičiai. Remiantis D. Braukylos pateiktais duomenimis, dirbtinio intelekto programos klientų aptarnavimo srityje jau yra atsakiusios 37,6 mln. užklausų. „Tiek užklausų Lietuvoje esančiuose skambučių centruose atsakoma per dvejetą ar net trejetą metų“, – teigė ekspertas.

„Knorr“ ekspertė šefė Wendy

Remiantis D. Braukylos duomenimis, bendrovė „Knorr“, pristatydama naują produktų liniją, pristatė šefę Wendy, kuri reaguodavo į interesantų užklausas. Palaikydama pokalbį ji ne tik pasakydavo, ką ir kiek laiko reikia virti, bet ir patardavo, kokie produktai geriausiai dera su „Knorr“ pristatomu naujuoju produktu.

„Knorr“ puslapyje matyti, kad bendrovė, pristatydama dirbtinį intelektą, gerai pasistengė: sugalvojo ne tik kokias studijas ir kur baigė Wendy, bet ir kaip ji atrado savo tikrąjį pašaukimą – maisto gamybą.

„IPSoft Amelia“

„Tai yra dama su vaizdu, kurią galima laikyti pirmuoju agentu, turinčiu tokį patį supratimą kaip ir žmogus“, – sakė D. Braukyla. Kaip rašoma „IPSoft“ interneto puslapyje, šis virtualus agentas, ne tik supranta, ko klausia žmonės, bet ir gali nuspręsti, kaip jie jaučiasi. Dirbdama Amelia nuolat mokosi ir šiuo metu gali pateikti aukštos kokybės atsakymus visomis klientų naudojamomis kalbomis.

Ši kompanija siūlo ne tik Amelia paslaugas, bet ir virtualių inžinierių gvardiją, kurių galite pasisamdyti kiek tik norite. „Jų galima išsinuomoti kad ir dešimt, jie netgi gali kalbėtis tarpusavyje. Aišku, pokštų jie gal ir nesuregs, tačiau kartu gali prieiti prie įdomių išvadų“, – komentavo D. Braukyla.

„Cogito“ projektas

„Žiūrėk savo tono“ – štai taip pristatyta naujoji technologija „Cogito“, kuri kurta kartu su Masačiusetso technologijų instituto (MIT) mokslininkais. Tai – programinė įranga, klientus aptarnaujantiems specialistams pristatanti balso tono analizę.

„Ši sistema klausosi pokalbių ir sugeba daryti išvadas, analizuodama balso toną. Pagal jį sistema gali nuspręsti, ar žmogus yra nusivylęs, ar susidomėjęs, o gal jam kyla neaiškumų“, – pasakojo D. Braukyla.

Visa ši informacija pristatoma darbuotojui, kuris gali pakreipti pokalbio eigą, bandyti praskaidrinti nuotaiką, rodydamas daugiau dėmesio klientui arba imdamasis kitų nuraminimo taktikų. Kaip jau tikriausiai supratote, ši technologija yra labai naudinga skambučių centrams. Kaip rašoma MIT puslapyje, „ji turėtų paversti skambučių centrų darbuotojų darbą produktyvesniu ir lengvesniu.“

Inf. šaltinis: DELFI.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras