Dronų savininkams Seimas paruošė dar vieną reikalavimą

2016 03 27 08:10

Po pateikimo Seimas pritarė Seimo Darbo partijos frakcijos nario Viktoro Fiodorovo inicijuotam Aviacijos įstatymo pakeitimo projektui dėl bepiločių orlaivių registravimo.

„Darbiečiai“ siekia, kad bepiločiai orlaiviai, kurių maksimali kilimo masė yra nuo 300 g iki 25 kg, būtų privalomai registruojami Civilinės aviacijos administracijos (CAA) nustatyta tvarka. Didėjant bepiločių orlaivių populiarumui, daugėja ir gyventojų nuogąstavimų dėl privatumo pažeidimo ar saugumo. Registruojant dronus, žinotume, kas juos skraidina, o,įvykus nelaimingam atsitikimui, būtų daug lengviau surasti įvykio kaltininką“, – sakė V. Fiodorovas.

Dronų savininkams Seimas paruošė dar vieną reikalavimą

Darbo partijos frakcijos narys pabrėžia, kad jis nėra nusistatęs prieš bepiločių orlaivių naudojimą. Siūlomomis pataisomis siekiama užtikrinti, kad, įvykus netikėtam incidentui ar avarijai, kaltininkas būtų surastas.

„Esu prieš bepiločių orlaivių visišką uždraudimą, todėl siūlome pataisas, kurios reglamentuotų saugesnį jų naudojimą. Jau anksčiau pateikėme siūlymus orlaivių pilotų atsakomybei už pažeistas CAA taisykles, dabar mūsų frakcijos siūlomos pataisos taip pat turėtų leisti nustatyti, kas ir kokius dronus naudoja, bei užtikrinti, kad, įvykus nelaimei, kaltininkas būtų surastas, o žala atlyginta“, – sakė V. Fiodorovas.

Įstatymo projekte taip pat siūloma nustatyti bepiločio orlaivio, bepiločio orlaivio valdytojo ir laisvojo skridimo sąvokas.

Inf. šaltinis: Alfa.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras