Parašiutas dronams – „ParaZero SafeAir“

2016 03 19 22:43

Rinkoje jau yra nemažai įdomių periferinių įrenginių dronams. Prie tokių įrenginių neseniai prisijungė parašiutas.

Parašiutai dronams nėra idėja kilusi iš absurdo šalies. Šie įrenginiai dabar yra paskutinis mados klyksmas, todėl jais domisi vis daugiau žmonių. Varle.lt ekspertų teigimu, dronai toks įrenginys, kurį nesunku sulaužyti, pvz. skrydžio metu išsikrovus baterijai dronas gali labai nesėkmingai nusileisti. Štai tokias problemas išspręsti pasiryžo „ParaZero“ su savo parašiuto dronams projektu.

Parašiutas dronams – „ParaZero SafeAir“

„ParaZero“ sukūrė įvairius avarinius parašiutus dronams. Jie sukurti taip, kad labai greitai (mažiau nei per sekundę) išsiskleistų. Sistema yra automatiška ir nereikalauja jokių drono operatoriaus pastangų. Įrenginys sveria 250 gramus. Drono parašiutas išsiskleis tada, kai bus pasiekamas avarinis įkrovimo lygis
ar mažas galingumo lygis, kai atsiras avarijos pavojus.

Pirmasis toks parašiutas rinkoje pasirodo kaip periferinis įrenginys skirtas „3DR Solo“. „ParaZero“ kompanija taip pat bendradarbiavo su „DJI“ ir planuoja pasiūlyti parašiutus dronams „Phantom“ arba „Inspire“.

„ParaZero“ vadovas Eden Attias yra tikras, kad ateityje dronai užims reikšmingą dalį kasdieniame gyvenime ir visai nesvarbu kokia forma: ar kaip oro kameros, įrenginiai pristatantys siuntinius ar kaip mėgėjų žaisliukai, todėl, pasak jo, parašiutai dronams yra tarsi oro pagalvė automobiliuose.

Inf. šaltinis: Varlė.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras